Nu bij Eurosongland

The Road to Tbilisi [14]: Nederland.

In onze voorlaatste aflevering van The Road to Tbilisi stellen we de jongens van Fource voor. Zij mogen binnenkort de Nederlandse vlag in Georgië vertegenwoordigen. 
Fource is een boysband met vier leden: Max Mies, Jannes Heuvelmans, Niels Schlimback en Ian Kuyper. Zij werden samengebracht door de makers van Junior Songfestival. Alle vier de jongens namen apart deel aan de nationale voorronde in Nederland. De juryleden van Junior Songfestival vond dat de vier jongens beter samen konden zingen en zo ontstond Fource. Tijdens de shows van Junior Songfestival in september konden de jongens van Fource de harten van de juryleden en de kijkers thuis sneller doen slaan en werden zo gekozen om Nederland te vertegenwoordigen op het 15e Junior Eurovisiesongfestival.
Max Mies is een veertien jaar en is woonachtig in Roosendaal, vlakbij de Belgische grens. Hij startte al vroeg met zanglessen en nam deel aan Kinderen voor Kinderen. Verder speelde hij de hoofdrol in de musical Pinokkio. Grote bekendheid kreeg Max door zijn deelname aan The Voice Kids vorig jaar.
Jannes Heuvelmans is ook veertien jaar oud en is afkomstig uit Berkel-Enschot. Hij begon op zijn achtste levensjaar met zingen en neemt sindsdien deel aan verschillende musicals. Ook hij speelde mee in de musical Pinokkio. Naast zingen acteert Jannes ook. Zo was hij onlangs te zien in Flikken Maastricht.
Het jongste lid van Fource is Niels, hij is 12 jaar oud. Niels is afkomstig uit Nijmegen en is lid sinds drie jaar van Kinderen voor Kinderen. Naast zingen houdt Niels zich bezig met het bakken van taarten.
Ian Kuyper is dertien jaar oud en afkomstig uit de hoofdstad Amsterdam. Ook hij begon zijn zangcarrière op zijn achtste. Zijn grote droom is om acteur te worden.
Max, Ian, Niels en Jannes vormen Fource. Op het Junior Eurovisiesongfestival zullen ze het nummer Love Me zingen. Dit nummer werd geschreven door The Rocketeers en isintern geselecteerd door de omroep.

Nederland is samen met Wit-Rusland de enige landen die hebben deelgenomen aan alle edities van het Junior Eurovisiesongfestival. Op hun veertien deelnames kon Nederland één keer het festival winnen, in 2009 met Ralf Mackenbach. Zowel in 2007 als in 2012 was Nederland het gastland voor het Junior Eurovisiesongfestival. Vorig jaar stuurde Nederland Kisses naar het Junior Eurovisiesongfestival in Malta. Hun Kisses and dancin' behaalde een achtste plaats.