Nu bij Eurosongland

The Road to Tbilisi [15]: Georgië.

Komende week zal het een drukke gebeuren zijn in Georgië want het land zal in zijn hoofdstad Tbilisi het Junior Eurovisiesongfestival organiseren. In onze voorlaatste 'The Road to Tbilisi' stellen we de kandidaat van het gastland voor.
De twaalf jarige Grigol Kipshidze is geboren in de Georgische hoofdstad Tbilisi in augustus 2005. Tussen 2011 en 2015 studeerde Grigol aan de school voor Folklore en ging dan over naar de muziek en stemschool in Tbilisi. Grigol is geen zanger die graag thuis blijft want hij nam al sinds zijn jonge leeftijd deel aan verschillende muziekwedstrijden. In Georgië is de zanger zeer bekend sinds zijn deelname aan de plaatselijke versie van X-Factor. Zijn laatste overwinning op een muziekwedstrijd behaalde de zanger in Zwitserland.
Grigol werd intern geselecteerd voor het Junior Eurovisiesongfestival in zijn thuisland door een vakjury. Zijn nummer Voice of The Heart is geschreven door Giga Kukhianidze. Hij schreef al drie inzendingen voor het Junior Eurovisiesongfestival waaronder twee nummers die het festival wisten winnen.


Georgië neemt sinds 2007 deel aan het Junior Eurovisiesongfestival en is sindsdien uitgegroeid tot het succesvolste land op het festival. Drie keer wist het land het festival te winnen. De eerste keer was in 2008 met de bijtjes die Bzz zongen. Ook Candy in 2011 en Mariam Mamadasjvili in 2016 konden met de overwinning naar huis gaan.