Nu bij Eurosongland

The Road to Tbilisi [2]: Polen.

Sinds gisteren kan je elke dag kennismaken met één van de kandidaten voor het Junior Eurovisiesongfestival in Georgië. Vandaag is het de beurt aan de Poolse kandidaat, Alicja Rega.
De veertien jarige Alicja Rega is geboren op 20 februari 2003 in de Poolse stad Łysa Góra. Sinds 2010 is de jonge zangeres actief als zangeres. Momenteel zingt ze mee in de zangschool in Rzeszow waar ze ook lessen krijgt voor gitaar en piano. Het Junior Eurovisiesongfestival zal niet de eerste competitie voor Alicja worden, ze nam namelijk al deel aan verschillende muziekwedstrijd over de hele wereld. Onlangs won ze nog de Poolse talentenjacht “The Little Giants”.
Begin oktober nam Alicja Rega deel aan de Poolse voorronde voor het Junior Eurovisiesongfestival met het nummer Mój Dom. Ze kreeg het maximum van de punten van zowel de kijkers als de vakjury.

Polen nam deel aan de allereerste editie van het Junior Eurovisiesongfestival in 2003. Na twee jaar onderaan de resultaten te belanden besloot de omroep TVP om niet meer deel te nemen aan het festival. Na 13 jaar, in 2016 besloot de omroep om opnieuw zijn kans te wagen. Olivia Wieczorek eindigde elfde in Malta met Nie zapomnij. Het werd de beste Poolse inzending ooit op het Junior Eurovisiesongfestival.