Nu bij Eurosongland

The Road to Tbilisi [3]: Servië.

Vandaag stellen wij de Servische kandidaten voor het Junior Eurovisiesongfestival voor in onze reeks 'The Road to Tbilisi'. Het land stuurt het duo Irina Brodić & Jana Paunović naar Georgië.
Irina Brodić is de oudste van het duo. Zij is geboren op 3 november 2004 in de Servische stad Šabac. Sinds enkele jaren volgt Irina een muzikale opleiding waaronder voor zang en piano. Het grote publiek leerde Irina begin dit jaar kennen. Ze was één van de artiesten in de musical Annie. Het was trouwens in deze musical dat de beide dames elkaar hebben leren kennen.
Het tweede lid van het duo is Jana Paunović. Zij is twaalf jaar en is geboren in de Servische hoofdstad Belgrado. Jana is geen onbekende als het gaat over deelnames aan zangcompetities. In 2014 nam ze deel aan Pinkove Zvezdice en een jaar later stond ze in de finale voor het Junior Eurovisiesongfestival. Helaas voor Jana was Lena Stamenkovic de winnaar in 2015. 
Irina & Jana namen samen deel aan de nationale voorronde in Servië. Ze versloegen in de finale twee andere kandidaten. Een professionele vakjury koos het duo om het land te vertegenwoordigen met Ceo svet je naš (de wereld is van ons).

De eerste deelname van Servië aan het Junior Eurovisiesongfestival dateert van 2006. Tussen 2011 en 2013 nam het land niet deel aan het festival omdat er te weinig interesse is bij de Servische bevolking. Van de acht deelnames behaalden twee kandidaten een derde plaats, wat tevens ook de beste resultaat voor het land is. Vorig jaar verging het Dunja Jeličić veel minder. Zij werd in Malta laatste met U la la la