Nu bij Eurosongland

The Road to Tbilisi [5]: Cyprus.

Vandaag stellen wij onze reeks The Road to Tbilisi de Cypriotische inzending voor. Het eiland stuurt Nicole Nicolaou naar Georgië met het nummer I Wanna Be A Star.
Nicole Nicolaou is een dertienjarige meid uit de Cypriotische hoofdstad Limasol. Voor een dertienjarige is Nicole een multi getalenteerde want ze spreekt verschillende talen zoals het Grieks, Russisch en Frans. Verder speelt ze ook piano en volgt tekenlessen sinds haar vierde. Ook in dat jaar is Nicole gestart met zanglessen. In 2008 was haar geboortestad trouwens gaststad voor het Junior Eurovisiesongfestival. Misschien wel een hint. Vorig jaar werd Nicole zesde tijdens een talentenjacht in Cyprus, zo is ze bekend geraakt bij de Cypriotische delegatie die de inzending intern koos.
Nicole zal binnen enkele weken het nummer I Wanna Be A Star zingen op het Junior Eurovisiesongfestival in Georgië. Het nummer zal gezongen worden in het Grieks en het Engels.

Cyprus neemt sinds 2003 deel aan het Junior Eurovisiesongfestival. In totaal heeft het eiland al acht keer deelgenomen aan het festival en in 2008 was het zelfs het gastland voor het festival. Hun beste score was een achtste plaats in 2004 en 2006. Vorig jaar stuurde Cyprus Giorgos Michailidis naar Malta. Zijn dance-moves van Dance floor konden er niet voor zorgen dat hij voorlaatste werd.