Nu bij Eurosongland

The Road to Tbilisi [6]: Macedonië.

In 'The Road to Tbilisi' stellen we elke dag één kandidaat voor het Junior Eurovisiesongfestival voor. Vandaag is het de beurt aan Mina Blažev uit Macedonië. Zij mag het land vertegenwoordigen met het nummer Dancing Through Life.
Mina Blažev is één van de oudste kandidaten aan dit festival met haar veertien jaar. Ze is geboren op 12 juni 2003 in de Macedonische hoofdstad Skopje. Het zijn niet de eerste stapjes van Mina in de muziekwereld, ze neemt al enkele jaren deel aan verschillende muziekwedstrijden. Zo stond ze vorig jaar samen met Martija Stanojkovic (JESC 2016) in de muziekwedstrijd Pinkove Zvezdice.
MRT, de Macedonische omroep koos intern voor Mina Blažev om het land te vertegenwoordigen op het Junior Eurovisiesongfestival in Georgië. Ook haar nummer Dancing Through Life werd intern geselecteerd. Het nummer werd gecomponeerd door Aleksandar Masevski, de man achter Love Will Lead Our Way (2016). 

Macedonië was één van de zestien landen die in 2003 aan de start stonden van het Junior Eurovisiesongfestival. Enkel in 2012 en 2014 was het land niet aanwezig op het festival. In al die tijd heeft Macedonië niet hoger gescoord dan een vijfde plaats in 2007 en 2008. Vorig jaar stuurde het land Martija Stanojković met Love Will Lead Our Way naar Malta. De zangeres behaalde een twaalfde plaats met 41 punten.

Geen opmerkingen