Nu bij Eurosongland

The Road to Tbilisi [7]: Oekraïne.

Sinds vorige week stellen wij elke dag één kandidaat van het Junior Eurovisiesongfestival voor. Eén van de eerste kandidaten die bekend was voor het festival was de Oekraïense Anastasiya Bahinska.
Anastasiya Bahinska is geboren op 8 juli 2005 in een voorstad van Kiev. De zangeres heeft voor haar jonge leeftijd al een heuse muzikale carrière opgebouwd. Sinds haat vijfde volgt Anastasiya een muziekopleiding in Kiev. In 2011 trad Anastasiya voor het eerst aan in een muziekwedstrijd op televisie in Oekraïne. Haar eerste muziekwedstrijd won ze direct. Ook in 2014 won ze het internationale wedstrijd Slavianski Bazaar. Een jaar later werd ze tweede in de Oekraïense versie van The Voice Kids. Ook vorig jaar werd ze tweede in de nationale voorronde voor het Junior Eurovisiesongfestival in Malta.
Deze zomer nam Anastasiya opnieuw deel aan de Oekraïense voorronde voor het Junior Eurovisiesongfestival. Ze trad op met het nummer Ne zupyniay (Don’t Stop) en kon de wedstrijd winnen. Haar nummer is geschreven door de zangeres zelf en met hulp van Ekateryna Komar.
Oekraïne neemt sinds 2006 deel aan het Junior Eurovisiesongfestival. Zowel in 2009 en 2013 was Oekraïne het gastland voor het festival. Eén keer kon Oekraïne het festival winnen, in 2012. Vorig jaar stuurde Oekraïne Sofiia Rol naar het Junior Eurovisiesongfestival met Planet craves for love. Ze behaalde een veertiende plaats wat één van de slechtste resultaten ooit is voor het land.