Nu bij Eurosongland

The Road to Tbilisi [8]: Portugal.

Het gastland voor het Eurovisiesongfestival in 2018, Portugal besloot om na bijna tien jaar een comeback te maken op het Junior Eurovisiesongfestival. Wij stellen vandaag hun kandidaat voor in een nieuwe 'The Road to Tbilisi'.
De elf jarige Mariana Venâncio is geboren op 4 oktober 2006 in de Portugese hoofdstad Lissabon. Ze heeft nog niet zoveel ervaring in de muziekwereld maar ze is wel vastbesloten om haar grote idool Aurea achterna te gaan. 
Mariana Venâncio werd samen met vijf andere kandidaten intern geselecteerd voor Juniores de Portugal, de Portugese voorronde voor het Junior Eurovisiesongfestival. Tijdens de liveshow van de finale bracht ze het nummer YouTuber, dat speciaal voor het Junior Eurovisiesongfestival geschreven is. Van de vakjury kreeg Mariana Venâncio vier punten en van de kijker vijf punten. In totaal kreeg Mariana dus negen punten wat goed was voor de winst van Juniores de Portugal.
Portugal is het enige land dat dit jaar een comeback maakt op het Junior Eurovisiesongfestival. Het land nam tweemaal eerder deel aan het festival, in 2006 en 2007. De laatste Portugese kandidaat op het Junior Eurovisiesongfestival was Jorge Leiria met So quero e cantar. Hij behaalde een zestiende plaats. Door de slechte resultaten trok Portugal zich terug uit de wedstrijd. Tien jaar later maken ze hun comeback.