Nu bij Eurosongland

Waylon voor Nederland.

De Nederlandse omroep AVROTROS heeft vandaag zijn kandidaat voor het Eurovisiesongfestival bekend gemaakt via een persbericht. Willem Bijkerk, beter bekend als Waylon mag voor Nederland naar het Eurovisiesongfestival 2018. Hij is 37 jaar en begon zijn muzikale carrière in 1997. In 2005 kwam hij voor de eerste keer in aanraking met het Eurovisiesongfestival toen hij deelnam aan het Nationale Songfestival met Leven Als Een Beest. Zijn echte bekendheid kwam enkele jaren later met The Common Linnets. Samen met Ilse DeLange trok Waylon naar het Eurovisiesongfestival in Kopenhagen. Calm After The Storm eindigde er tweede. Het nummer waarmee Waylon naar het Eurovisiesongfestival trekt zal in de loop van het voorjaar bekend worden.
De laatste dagen was er in Nederland een ware geruchtenstorm over wie het land ging vertegenwoordigen in Lissabon. Sharon den Adel werd gisteren nog luid geroepen als mogelijke kandidaat maar zij zal morgen haar solo-carrière aankondigen.
Nederland selecteert sinds 2013 haar kandidaten voor het Eurovisiesongfestival intern. Dat blijkt voor het land een succesformule te zijn want enkel in 2015 bleef het steken in de halve finale.

Foto: NU.nl

Geen opmerkingen