Nu bij Eurosongland

EYD: Kandidaten Duitsland en Portugal.

Binnen enkele dagen vindt er in de Tsjechische hoofdstad Praag de finale van het Eurovision Young Dancers 2017 plaats. Acht kandidaten nemen aan deze editie deel en sinds maandag stellen wij alle kandidaten voor. Vandaag: Danila Kapustin uit Duitsland en Raquel Fidalgo uit Portugal.
Duitsland: Danila Kapustin
Danila KapustinDuitsland stuurt Danila Kapustin naar het festival. Hij groeide op in Litouwen waar hij op een leeftijd van zes jaar startte met balletlessen. Danila mocht op jonge leeftijd meespelen in de musicals van Doornroosje en de vier seizoenen. In 2014 verhuisde Danila naar Duitsland waar hij een professionele danser werd. Hij schaafde zijn talent bij in de nationale balletschool van Duitsland en speelde mee in verschillende stukken die werden opgevoerd in de opera van Berlijn.
In Praag zal Danila aantreden met de dans Desde Otello. De muziek tijdens zijn optreden zal Amor dov'è la fe heten en is gecomponeerd door Monteverdi.
Portugal: Raquel Fidalgo
Raquel FidalgoEén land maakt zijn comeback op het Eurovision Young Dancers en dat is Portugal. Het land stuurt Raquel Fidalgo naar Praag. Zij is zeventien jaar en woont in de Lissabon. Ze startte met dans op haar vijf jaar. Op haar negende mocht ze beginnen bij de nationale balletschool van Portugal. Sinds 2013 neemt de dansers deel aan verschillende wedstrijden en shows. Op dit moment heeft Raquel haar dansopleiding tot een goed einde gebracht en werkt ze bij het nationale ballet van Portugal.
Komende zaterdag zal Raquel aantreden met de dans Esquiva. Choreograaf van dienst is Marius Petipa.
(foto's: EBU)

Geen opmerkingen