Nu bij Eurosongland

Dit is de Belgische inzending: "A Matter of Time".

Normaal zou het pas morgen bekend worden gemaakt maar de Belgische inzending voor het Eurovisiesongfestival is deze morgen gelekt. De Belgische première vond plaats tijdens de Peter Van De Veire ochtendshow om 7:30 maar stond al sinds gisteravond online.
Sennek werd afgelopen eind september bekend gemaakt tijdens het programma Van Gils & Gasten. Laura Groeseneken is 27 jaar en afkomstig uit Leuven en werkt als grafische ontwerpster bij de IKEA. De zangeres is vooral bekend door haar samenwerking met Ozark Henry en Hooperhovinc. In 2012 stond ze met het Brussels Philharmonic Orchestra onder leiding van Dirk Brossé te zingen voor ‘007 in concert’. Ze bracht er toen voor de 50ste verjaardag van de James Bondfranchise het nummer Tomorrow never dies.
Op het Eurovisiesongfestival zal Sennek het nummer A Matter of Time zingen. Sennek werkte samen met Axel Callier en Maxime Tribeche aan het nummer.
Ik ben heel blij met het nummer, het was het nummer dat ik in mijn hoofd had toen ik ja zei om deel te nemen aan het Songfestival.
Tijdens het schrijfproces is er een elegante glazen theepot van Alex gebroken. Dat was zoiets speciaals. De volgende dag zijn we begonnen aan het nummer. De eerste zin was er meteen: "Sometimes things are meant to be broken." Het gaat over het zien van schoonheid in de vergankelijkheid. De boodschap is: je moet genieten van het moment dat er nu is want alles gaat op een bepaald moment kapot. 
Na drie jaar een top tien plaats behaald te hebben ligt de Belgische hoop op een goede notering op het Eurovisiesongfestival dit jaar op Sennek en A Matter of Time.
België treedt aan in de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival op dinsdag 8 mei 2018.

Geen opmerkingen