Nu bij Eurosongland

The Road to Lisbon [28]: Oostenrijk.

Eurosongland bestaat vandaag vier jaar maar tussen het feestgedruis door stellen wij een kandidaat voor het Eurovisiesongfestival voor. We doen dit niet in alfabetische volgorde maar op basis van de resultaten van vorig jaar. Vandaag is het de beurt aan Oostenrijk.
Selectieprocedure
Voor het tweede jaar op rij koos de Oostenrijkse omroep ORF zijn kandidaat intern. De keuze viel op de zanger Cesár Sampson. Hij werd door de omroep officieel voorgesteld op dinsdag 5 december 2018 via het ochtendprogramma Ö3-wekker op de hitradio-zender Ö3. Het was wel wachten tot 9 maart om zijn inzending Nobody But You zijn première kende. Sebastian Arman en Borislav Milanov hebben de Oostenrijkse inzending Nobody But You geschreven.
Wie is Cesár Sampson?
Oostenrijk wordt vertegenwoordigd door de zanger Cesár Sampson die geboren is op 18 augustus 1983 in Linz. Sinds zijn zeventiende is de zanger bezig met zijn carriere. Hij begon als frontzanger bij verschillende muziekgroepjes in Oostenrijk zoals  Kruder & Dorfmeister en Louie Austen. Naast zingen hield de zanger zich ook bezig met het schrijven van verschillende nummers voor artiesten van binnen of buiten Oostenrijk. Omdat hij niet voldoende kon verdienen met zingen heeft Cesár ook een job als sociaal werker. Sinds 2015 is voltijds bezig met zingen en zo stond hij in 2016 én 2017 op het podium van het Eurovisiesongfestival. Hij was namelijk één van de achtergrondzangers bij de Bulgaarse inzendingen.
Op het Eurovisiesongfestival
Oostenrijk zal deelnemen aan de eerste halve finale van het 63e Eurovisiesongfestival op dinsdag 8 mei 2018. Hij zal daar als dertiende van de avond aantreden, net na Kroatië en voor Griekenland.
Versus
Welke Oostenrijkse inzending was de beste? De inzending van 2017 of 2018? Stem vanaf 12:00 mee via onze Twitterpagina.
Oostenrijk & het Eurovisiesongfestival
Het land debuteerde op het Eurovisiesongfestival in 1957 met Bob Martin. Door de jaren heen heeft het land het festival tweemaal weten te winnen. De eerste keer was in 1966 met Udo Jürgens Merci, Cherie. In 2014 kon Conchita Wurst Oostenrijk de tweede overwinning op het songfestival schenken met Rise Like a Phoenix
Planning
Morgen stellen we de kandidaat uit Verenigd Koninkrijk voor.

Geen opmerkingen