Nu bij Eurosongland

The Road to Lisbon [33]: Nederland.

Op deze woensdag gaan we verder met het voorstellen van de kandidaten voor het Eurovisiesongfestival. We doen dit niet in alfabetische volgorde maar op basis van de resultaten van vorig jaar. Vandaag is het de beurt aan het Nederland.
Selectieprocedure
AVROTROS bleef dit jaar bij een interne selectie om te bepalen wie het land mag vertegenwoordigen in Lissabon. De keuze viel op de zanger Waylon. Eind februari bracht hij in het programma De Wereld Draait Door vijf nummers waarvan één nummer zijn inzending voor het Eurovisiesongfestival is. Het nummer dat Waylon zal zingen op het Eurovisiesongfestival heet Outlaw In Em en is geschreven door de zanger zelf.
Wie is Waylon?
Willem Bijkerk, echte naam van Waylon is geboren in de Nederlandse stad Apeldoorn op 20 april 1980. Zijn eerste stapjes in de Nederlandse showbizz zette hij in 1995 als vijftien jarige in het televisieprogramma Telekids. In 2001 zette hij zijn volgende stap in zijn carrière namelijk een reis naar de Verenigde Staten waar hij kon samenwerken met zijn grote idool Waylon Jennings. 
In 2005 wou Waylon Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Samen met Rachel trad hij met het nummer Leven als een beest in de voorronde aan. Helaas voor het duo werd er geen overwinning behaald. Waylon werd in 2008 pas echt bekend bij het Nederlandse publiek toen hij deelnam aan Holland's Got Talent. In Lissabon zal het niet de eerste keer zijn dat Waylon op een podium van het Eurovisiesongfestival zal staan. Hij werd samen met Ilse De Lange in 2014 tweede met Calm After the Storm.
Op het Eurovisiesongfestival
Nederland zal aantreden in de tweede halve finale op donderdag 10 mei 2018. Waylon zal zijn nummer tijdens de show als achtste brengen.
Versus
Welke Nederlandse inzending was de beste? De inzending van 2017 of 2018? Stem vanaf 12:00 mee via onze Twitterpagina.
Nederland & het Eurovisiesongfestival
Nederland is één van de zeven landen die deelnam aan de allereerste editie van het Eurovisiesongfestival. In al die tijd heeft het land viermaal het festival weten winnen. De laatste keer was in 1975 met Teach-In. Sinds het invoeren van de halve finales kon Nederland de eerste jaren niet doorstoten naar de finale. Hiermee heeft het land een triest record te pakken. In 2013 kwam er een drastische wending en bereikte het land op één keer na steeds de finale.
Planning
Morgen stellen we de kandidaat uit Noorwegen voor.

Geen opmerkingen