Nu bij Eurosongland

Armenië kiest via Depi Mankakan Evratesil.

De Armeense omroep ARMTV is op dit moment opzoek naar jong muzikaal talent voor de kinderversie van Depi Evratesil. Tot 30 juni kunnen geïnteresseerde jonge artiesten (solo of in groep) zich aanmelden bij de omroep. In het programma Depi Mankakan Evratesil, dat hetzelfde concept zal hebben als de volwassenversie wordt de volgende Armeense kandidaat voor het Junior Eurovisiesongfestival gekozen. 
ARMTV hoopt via dit programma jong talent een kans te geven in het land en een goede kandidaat te hebben voor het internationale festival. Tussen 2008 en 2014 koos de omroep ook zijn kandidaten voor het Junior Eurovisiesongfestival via een nationale voorronde. Na 2015 werd er steeds intern gekozen. Wanneer Depi Mankakan Evratesil op de Armeense televisie zal verschijnen is nog niet bekend. Ook de deelnemende kandidaten worden in een later stadium bekend gemaakt.
Na het vorige Junior Eurovisiesongfestival was er bij de Armeense omroep wrevel ontstaan over de vernieuwde stemprocedure. Hun probleem met de stemmen hebben ze aangekaart bij de EBU en besloten zo om hun dreigementen rond terugtrekken van het festival naast zich neer te leggen.
In Tbilisi werd Armenië vertegenwoordigd door Misha en het nummer Boomerang. Hij strandde met 148 punten op een zesde plaats.

Geen opmerkingen