Nu bij Eurosongland

Avondupdate: Dit zijn de 10 finalisten!

De tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival zit er alweer op. Tien finalisten hebben zich kunnen plaatsen voor de finale en acht andere kandidaten konden zich dan weer niet plaatsen. 
Rond 23:30 zal er een persconferentie plaatsvinden waar de finalisten hun startdeel van de finale zullen loten. Deze nacht volgt er dan de officiële startvolgorde.
Dit zijn de tien finalisten:
Serbia Servië: Sanja Ilić & Balkanika – Nova deca
Het eerste land dat deze avond werd afgeroepen is Servië. Vorig jaar haalde het land de finale niet met een typische eurosongsound. Dit jaar komen ze met een typische Balkaninzending en nu staan ze dus terug in de finale. Servië zal deelnemen in de eerste helft van de finale.
Republica Moldova Moldavië: DoReDos – My Lucky Day
Vorig jaar behaalde het land zijn beste resultaat ooit op het festival en dit jaar kunnen ze het dus verbeteren want ze halen de finale. Het trio zal aantreden in de tweede helft van de finale.
Ungaria Hongarije: AWS – Viszlát nyár
Het harde geweld uit Hongarije kon zich ook een plaatsje veroorloven in de finale. Hongarije is aan een geweldige score bezig op het festival. Zo behaalde het land sinds 2011 steeds de finale. AWS zal aantreden in de tweede helft van de finale.
Ucraina Oekraïne: Melovin – Under the Ladder
Het vorige gastland van het Eurovisiesongfestival moest zich vanavond ook bewijzen voor Europa. Hij haalde de finale en hiermee is Oekraïne, samen met Australië de enige landen die steeds de finale weten te behalen. Oekraïne zal aantreden in de eerste helft van de finale.
Suedia Zweden: Benjamin Ingrosso – Dance You Off
De laatste jaren zijn de Zweden goed bezig op het festival. Ook dit jaar staan ze in de finale. Benjamin Ingrosso zal aantreden in de tweede helft van de finale.
Australia Australië: Jessica Mauboy – We Got Love
Samen met Oekraïne is Australië de enige landen die steeds de finale hebben weten te bereiken. Dit jaar werd de klus geklaard door Jessica Mauboy. Zij zal aantreden in de tweede helft van de finale.
Norvegia Noorwegen: Alexander Rybak – That’s How You Write a Song
Een tweede overwinning voor Alexander Rybak op het Eurovisiesongfestival behoord ook nog steeds tot de mogelijkheden komende zaterdag. Hij zal aantreden in de eerste helft van de finale.
Danemarca Denemarken: Rasmussen – Higher Ground
Alle landen uit Scandinavië die deelnamen aan deze halve finale hebben de finale weten te bereiken. Denemarken zal aantreden in de tweede helft van de finale.
Slovenia Slovenië: Lea Sirk – Hvala, ne!
Slovenië zagen we voor het laatst in de finale in 2015 maar in 2018 staan ze er opnieuw. Deze keer is zal Lea Sirk hun land vertegenwoordigen. Zij zal in de eerste helft van de finale aantreden.
Țările de Jos Nederland: Waylon – Outlaw in ‘Em
Als laatste finalist werd Waylon uit Nederland afgeroepen. Waylon werd in 2014 tweede als deel van The Common Linnets. In deze finale zal hij aantreden in de tweede helft van de finale.
Deze kandidaten verlaten de wedstrijd:
România Roemenië: The Humans – Goodbye
San Marino San Marino: Jessika feat. Jenifer Brening – Who We Are
Rusia Rusland: Julia Samoylova – I Won’t Break
Georgia Georgië: Iriao – For You
Polonia Polen: Gromee feat. Lukas Meijer – Light Me Up
Malta Malta: Christabelle – Taboo
Letonia Letland: Laura Rizzott – Funny Girl
Muntenegru Montenegro: Vanja Radovanović – Inje
Morgen bij Eurosongland
Morgen gaat de wedstrijd verder met twee generale repetities van de finale. De generale repetitie die om 21:00 gehouden wordt is belangrijk voor de kandidaten want op deze uitzending beoordelen de jury hun punten. De jury beslist namelijk 50% van de punten. Redelijk belangrijk dus. Morgenochtend stellen wij de vraag wie het Eurovisiesongfestival betaald en tegen de avond krijg je van ons een verslag over de generale repetities. Onze vaste rubrieken Klein Nieuws is er al om 19:00 en in de avondupdate bespreken we de generale repetitie waar de vakjury hun punten op zullen beoordelen. Deze ochtend gaat ook onze Eurovision Poll 2018 terug open waarin jij jouw winnaar kan bekend maken.
Wil je het nieuws heet van de naald? Volg ons dan via FacebookTwitter en Instagram.
Tot morgen!

Geen opmerkingen