Nu bij Eurosongland

Avondupdate: Dit zijn de tien finalisten!

De eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival zit er alweer op. Tien finalisten hebben zich kunnen plaatsen voor de finale en negen andere kandidaten konden zich dan weer niet plaatsen. 
Na de bekendmaking van de tien finalisten werd er geloot in welk deel het land zal aantreden.
Dit zijn de tien finalisten:
Austria Oostenrijk: Cesár Sampson – Nobody but You
Het eerste land dat afgeroepen werd was Oostenrijk. Zij doen het de laatste jaren zeer goed op het festival. Oostenrijk staat sinds 2014 steeds in de finale. Bij de loting werd bekend gemaakt dat Cesar zal aantreden in de eerste helft van de show.
Estonia Estland: Elina Nechayeva – La forza
Estland werd als tweede afgeroepen. Het land mag zich gelukkig prijzen want het haalt voor het eerst terug de finale sinds 2015. Ook Elina zal aantreden in de eerste helft van de show.
Cipru Cyprus: Eleni Foureira – Fuego
Vandaag kon Eleni Foureira de topfavoriete van enkele maanden van haar troon stoten. Cyprus staat sinds 2015 steeds in de finale en dit jaar maakt het zelfs serieus kans op de overwinning. Eleni zal Cyprus vertegenwoordigen in de tweede helft van de finale.
Lituania Litouwen: Ieva Zasimauskaitė – When We’re Old
Sinds de repetities kon Ieva Zasimauskaité overtuigen. Afgelopen twee weken kon ze steeds stijgen in de lijstjes en ze haalt ook de finale. Litouwen was er vorig jaar niet bij maar dit jaar dus wel weer. Ieva zal aantreden in de eerste helft van de show.
Israel Israël: Netta – Toy
Al enkele maanden topfavoriete voor de overwinning maar vandaag teruggezakt naar de tweede plaats bij de bookmakers. Netta uit Israël zal aantreden in de tweede helft van de show.
Republica Cehă Tsjechië: Mikolas Josef – Lie to Me
Ook geen verrassing is dat Mikolas Josef naar de finale van het Eurovisiesongfestival gaat. Hij is de tweede kandidaat die voor Tsjechië ooit de finale wist te halen. Ook Mikolas zal aantreden in de tweede helft van de show.
Bulgaria Bulgarije: Equinox – Bones
De groep Equinox uit Bulgarije kan ook de finale halen. Het land doet het sinds 2016 zeer goed op het festival. Equinox zal aantreden in de tweede helft van de show.
Albania Albanië: Eugent Bushpepa – Mall
De verrassing van deze halve finale is Eugent uit Albanië. Niet veel mensen gaven een cent voor zijn kwalificatie maar toch staat hij in de finale. Het is geleden van 2015 dat Albanië de finale kon halen van het Eurovisiesongfestival. Eugent zal aantreden in de eerste helft van de finale.
Finlanda Finland: Saara Aalto – Monsters
Voor Finland is het nog langer geleden dat het land de finale kon halen. Zij stonden in 2014 voor het laatst in de finale maar het geduld wordt beloont. Saara Aalto kon de finale halen met haar nummer. Saara Aalto zal aantreden in de tweede helft van de finale.
Irlanda Ierland: Ryan O’Shaughnessy – Together
Ook de Ieren halen nog eens de finale. Zij waren naast Macedonië één van de landen die het langst wachten op een plaatsje in de finale. De laatste Ierse inzending in de finale dateerde al van 2013. Ryan zal aantreden in de tweede helft van de finale.
Deze kandidaten verlaten de wedstrijd:
Azerbaidjan Azerbeidzjan: Aisel – X My Heart
Islanda IJsland: Ari Ólafsson – Our Choice
Belgia België: Sennek – A Matter of Time
Belarus Wit-Rusland: Alekseev – Forever
Republica Macedonia Macedonië: Eye Cue – Lost and Found
Croația Kroatië: Franka – Crazy
Grecia Griekenland: Yianna Terzi – Oneiro mou
Armenia Armenië: Sevak Khanagyan – Qami
Elveția Zwitserland: Zibbz – Stones
Dadelijk meer!
Morgen bij Eurosongland
Morgen gaat de wedstrijd verder met twee generale repetities van de tweede halve finale. De generale repetitie die om 21:00 gehouden wordt is belangrijk voor Waylon, de Nederlandse kandidaat want op deze halve finale beoordelen de jury hun punten. De jury beslist namelijk 50% van de punten. Redelijk belangrijk dus. Morgenochtend stellen wij twee kandidaten van het festival voor wie het niet hun eerste keer is en tegen de avond krijg je van ons een verslag over de generale repetities. Onze vaste rubrieken Klein Nieuws is er al om 19:00 en in de avondupdate bespreken we de prestaties van Waylon in de generale repetitie waar de vakjury hun punten op beoordeeld.
Wil je het nieuws heet van de naald? Volg ons dan via FacebookTwitter en Instagram.

Tot morgen!

Geen opmerkingen