Nu bij Eurosongland

Avondupdate [Donderdag 03 Mei]

Elke avond sluiten wij bij Eurosongland de dag af met onze AvondUpdate. We overlopen nog eens de afgelopen dag en blikken vooruit naar morgen. Op deze vijfde repetitiedag zagen we vijftien kandidaten van de eerste halve finale hun tweede repetitie afwerken.
De topper van de dag
Equinox uit Bulgarije is de topper van de dag. Wij waren verbaasd hoe de mensen van Equinox samen klonken. De act rond deze inzending zit dan ook nog een superieur in elkaar.  Het is het derde jaar op rij dat de Bulgaren met een afgewerkt product naar het Eurovisiesongfestival trekken en dat kunnen wij enkel maar aanmoedigen. Het is echt een pareltje van de eerste halve finale en we denken dan ook dat Bulgarije één van de zekerheden is van kwalificatie voor de finale.
De flopper van de dag
Wij vinden de inzending van Alekseev uit Wit-Rusland de minste van de dag. Hij zong zijn nummer Forever zeker goed maar de act daarrond was totaal not done. De roos die rond gedragen wordt, de overacting van de danseres,... Wij zijn totaal geen fan van de staging. Het is te raar en het lijkt meer op een act die op het Eurovisiesongfestival van 2008 thuishoort dan in 2018.
De andere repetities
Naast Bulgarije en Wit-Rusland kwamen nog zeven andere kandidaten aan de beurt om te repeteren: Azerbeidzjan, IJsland, Albanië, België, Tsjechië, Litouwen, Israël, Estland, Macedonië, Kroatië, Oostenrijk, Griekenland, Finland. Door op de landen te klikken kan je ons verslag (her)lezen.
Morgen bij Eurosongland
Vijftien landen van de eerste en tweede halve finale repeteren voor de tweede keer op het podium. Ook de BIG5 en Portugal mogen hun eerste repetitie afwerken. Sevak uit Armenië mag om 11 uur starten met haar repetitie en deze wordt gevolgd door: Zwitserland, Ierland, Cyprus, Noorwegen, Roemenië, Servië, San Marino, Denemarken, Portugal, Verenigd Koninkrijk, Spanje, Duitsland, Italië en Frankrijk. Om 8 uur duiken we nog eens in het archief van Portugal op het Eurovisiesongfestival op zoek naar een goede inzending van het land. En 's avonds zijn er de vertrouwde rubrieken Klein nieuws én de Avondupdate. Wil je het nieuws heet van de naald? Volg ons dan via FacebookTwitter en Instagram.
Tot morgen!

Geen opmerkingen