Nu bij Eurosongland

Avondupdate [Maandag 07 Mei]

Deze avond was er in de Altice Arena in Lissabon de tweede generale repetitie van de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival. De negentien landen die aantreden in die halve finale kwamen vanavond aan de beurt en er werd 50% van de punten werd gegeven.
(let op: dit bericht bevat spoilers)
Morgenavond wordt de eerste halve finale geopend door beelden van Lissabon en Portugal. Een toeristisch filmpje om te starten dus. Hierna komen de vier presentatrices in beeld en verwelkomen ons voor de eerste halve finale. Het is geen wow-opening voor de eerste halve finale maar we kunnen er mee leven. Na de verwelkoming en de uitleg over de stemprocedure is het tijd voor de negentien kandidaten om hun nummer te brengen. Onze Sennek komt al heel vroeg in de show, als vierde namelijk. Ze bracht haar nummer A Matter of Time zeer goed.  Het werd overtuigend gezongen en we denken zelfs dat het één van haar betere keren is.Op het einde kreeg ze een groot applaus van het publiek. Of ze morgen die finale haalt weten we niet maar het zou erg zijn van niet.
Na het zesde optreden, Litouwen is het tijd voor de eerste pauze in de show. We zien enkele gesprekken in de green room. Zo wordt er een gepraat met de Azerbeidzjaanse Aisel. Tijdens deze repetitie was ze wel niet aanwezig in de green room, wat toch wel een leuk tafereeltje voorstelde. Na het gesprek in de green room gaan de repetities verder met Israël. Netta uit Israël kreeg deze avond het meeste applaus en bevestigde zo haar favorietenrol. Na Kroatië is er opnieuw een pauze waarbij er gepraat wordt in de green room.
Wanneer alle landen hun optreden hebben gebracht is het tijd om te stemmen. Er volgt een recap en enkele filmpjes. In één van de filmpjes zien we oud deelnemers van vorig jaar terug. Zo is Blanche te zien terwijl ze een stukje Amar Pelos Dois zingt.

Morgen is het d-day voor Sennek en de Belgische delegatie op het Eurovisiesongfestival, dan weten we ook of België al dan niet de finale zal halen. Een spannende dag dus morgen. Morgen kan je de hele dag de ontwikkelingen in en rond Lissabon volgen, onze voorspellingen bekijken en de resultaten van onze Eurovision Poll verwachten.
Voor nu wensen wij jullie een goede nachtrust.
Tot morgen!

Geen opmerkingen