Nu bij Eurosongland

Avondupdate [Vrijdag 04 Mei]

Elke avond sluiten wij bij Eurosongland de dag af met onze AvondUpdate. We overlopen nog eens de afgelopen dag en blikken vooruit naar morgen. Op deze zesde repetitiedag zagen we vier kandidaten van de eerste halve finale , vijf kandidaten van de tweede halve finale hun tweede repetitie afwerken en de eerste repetities van Portugal en de BIG5.
De topper van de dag
De jongens van Italië mochten vandaag voor het eerst het podium betreden. Zij houden hun act stijlvol en simpel. Ze starten naast elkaar en lopen dan weg van elkaar en komen op het einde van de act terug samen. Wat het leuk maakt is dat de boodschap van het nummer in verschillende talen op het scherm verschijnt. Het is een leuke inzending die tijdens de finale van het festival zeker zal kunnen rekenen op wat stemmen.
De flopper van de dag
Het waren vandaag de eerste repetitie van SuRie uit het Verenigd Koninkrijk. SuRie staat voor de derde keer op het podium van het Eurovisiesongfestival. De vorige twee keren was ze achtergrondzangeres bij de Belgische inzendingen van 2015 en 2017. Je zou dan kunnen verwachten dat ze in hetzelfde soort nummer zou komen. Helaas kwam het nummer Storm uit de bus. Het nummer is zwaar onder het niveau van SuRie en dat merk je soms. De Britse delegatie besliste ook om het volledige nummer op te voeren op een podium met een ruitvormig achtergrond te presenteren. Vandaag was de zang niet goed en stond SuRie er veel te statisch op het podium. Wij zijn nog niet overtuigd en hopen dat de Britten met een betere uitvoering komen tijdens de volgende repetities.
De andere repetities
Naast Italië en het Verenigd Koninkrijk kwamen nog dertien andere kandidaten aan de beurt om te repeteren: Armenië, Zwitserland, Ierland, Cyprus, Noorwegen, Roemenië, Servië, San Marino, Denemarken, Portugal, Spanje, Duitsland en Frankrijk. Door op de landen te klikken kan je ons verslag (her)lezen.
Morgen bij Eurosongland
Dertien landen van de tweede halve finale, waaronder onze Waylon zal voor de tweede keer repeteren op het podium. Julia uit Rusland mag om 11 uur starten met haar repetitie en deze wordt gevolgd door: Moldavië, Nederland, Australië, Georgië, Polen, Malta, Hongarije, Letland, Zweden, Montenegro, Slovenië en Oekraïne. Om 8 uur duiken we nog eens in het archief van Portugal op het Eurovisiesongfestival op zoek naar een goede inzending van het land. En 's avonds zijn er de vertrouwde rubrieken Klein nieuws én de Avondupdate. Wil je het nieuws heet van de naald? Volg ons dan via FacebookTwitter en Instagram.
Tot morgen!

Geen opmerkingen