Nu bij Eurosongland

Avondupdate [Vrijdag 11 Mei]

Morgenavond vindt er in de Altice Arena in Lissabon het 63e Eurovisiesongfestival plaats. Afgelopen dinsdag en gisteren konden er zich telkens tien kandidaten selecteren voor de finale. Zij zullen samen met de BIG5 en het gastland aantreden in de finale. Voordat het zover is moet eerst de volledige show gerepeteerd worden. Dat gebeurt deze namiddag, vanavond en morgenmiddag. Vanavond was het trouwens een belangrijk moment want vakjury's uit alle landen keken mee en gaven hun punten. Deze tellen voor 50% mee van de totale punten van morgenavond.
[Verslag] 
Deze avond werd er de tweede generale repetitie van de grote finale gehouden. De show zal er als volgt uitzien. Eerst wordt de show geopend door beelden vanuit Portugal. Voor de mensen die de eerste en tweede halve finale hebben gezien zullen merken dat dit dezelfde beelden zijn als afgelopen halve finale. Hierna is het al tijd voor het eerste gastoptreden van Ana Moura. Zij zal als opener het nummer Loucura zingen en daarna komt Mariza met Barco Negro op het prodium. Na de twee nummers is het tijd voor de vlaggenparade. De 26 deelnemende landen worden op het podium behaald als ware het een opening van de olympische spelen betrof. Hierna is het de beurt aan de vier dames voor hun zegje te doen en uit te leggen hoe je kan stemmen.
Mélovin uit Oekraïne mag hierna als eerste van de 26 optreden. Er zijn breaks na het achtste nummer, niet toevallig Portugal en na Australië. Bij de tweede break wordt er stilgestaan bij het feit dat Lys Assia afgelopen maand overleden is.
Wanneer de 26 kandidaten hun nummer hebben gebracht gaan de lijnen open. Er volgen verschillende recaps en filmpjes zoals Planet Portugal en ESClopedia en intervalacts van Branko, Sara Tavares en Mayra Andrade. Ook de Russische winnares van het Junior Eurovisiesongfestival en Salvador Sobral zullen hun opwachting maken. Het zal ongeveer 30 minuten duren eer de lijnen terug dichtgaan. Hierna is het tijd voor de puntentelling, het spannendste deel van de dag. Bij deze eerste generale repetitie werd deze trouwens gewonnen door Ierland.

Geen opmerkingen