Nu bij Eurosongland

Avondupdate [Woensdag 02 Mei 2018]

Elke avond sluiten wij bij Eurosongland de dag af met onze AvondUpdate. We overlopen nog eens de afgelopen dag en blikken vooruit naar morgen. Op deze vierde repetitiedag zagen we negen kandidaten van de tweede halve finale hun eerste repetitie afwerken.
De topper van de dag
De topper van de dag moeten we vinden in Zweden. Ook dit jaar komt deze delegatie met een act dat volledig klaar is om het festival te winnen. Er is weinig veranderd aan de act in vergelijking met de nationale voorronde maar enkel wat ge-update naar het grote podium in Lissabon. Puik werk van de Zweden, dus. Het nummer is niet persoonlijk ons ding maar door de show er rond hebben we ons niet verveelt.
De flopper van de dag
Wij waren vandaag minder fan van de Poolse repetitie. Er is voornamelijk nog veel werk aan hoe de act in beeld wordt gebracht en de act is beetje 'saai' voor een feestplaat. Gelukkig was het nog maar de eerste repetitie en bij de volgende repetitie zal het wel beter zijn. Polen repeteert komende zaterdag voor de tweede keer.
De andere repetities
Naast Polen en Zweden kwamen nog zeven andere kandidaten aan de beurt om te repeteren: Georgië, Malta, Hongarije, Letland, Montenegro, Slovenië en Oekraïne. Door op de landen te klikken kan je ons verslag (her)lezen.
Morgen bij Eurosongland
Vanaf morgen gaan de versnellingen wat hoger in Lissabon. Vijftien landen van de eerste halve finale, waaronder onze eigen Sennek zal voor de tweede keer repeteren op het podium. Aisel uit Azerbeidzjan mag om 11 uur starten met haar repetitie en deze wordt gevolgd door: IJsland, Albanië, België, Tsjechië, Litouwen, Israël, Wit-Rusland, Estland, Bulgarije, Macedonië, Kroatië, Oostenrijk, Griekenland en Finland. Om 8 uur duiken we nog eens in het archief van Portugal op het Eurovisiesongfestival op zoek naar een goede inzending van het land. Een uurtje later gaan we een kijkje nemen bij de bookmakers om te zien hoe zij de eerste repetities van de tweede halve finalisten verteerd heben. En 's avonds zijn er de vertrouwde rubrieken Klein nieuws én de Avondupdate. Wil je het nieuws heet van de naald? Volg ons dan via FacebookTwitter en Instagram.
Tot morgen!

Geen opmerkingen