Nu bij Eurosongland

Avondupdate [Woensdag 09 Mei]

De eerste generale repetitie van de tweede halve finale zit erop. Hierop konden we voor de eerste keer de volledige show van morgenavond bekijken en zien of het goed gaat komen met Waylon. (let op: dit bericht bevat spoilers)
Je kan de tweede halve finale van dit Eurovisiesongfestival best vergelijken met deze van gisteren. De intro is hetzelfde, de vrouwen doen hun klapke, stemprocedure wordt uitgelegd en na nog geen tien minuten is het tijd voor Noorwegen. Deze halve finale telt trouwens één land minder.
Ook de onderbrekingen zijn in deze hetzelfde, net na het zesde nummer (Rusland) en na Malta die als twaalfde opkomt. In sommige landen is het dan tijd voor reclame en voor andere landen praat Filomena met enkele artiesten van deze halve finale.
Tijdens deze eerste generale repetitie ging het twee keer fout waaronder bij Waylon. Hij moest zijn inzending na enkele ogenblikken staken omwille van een technische storing. Gelukkig kon hij redelijk snel zijn nummer hervatten. Ook bij topfavoriet Zweden ging het mis. Benjamin Ingrosso mocht zijn nummer net na het achttiende lied opvoeren. 
De volledige tweede halve finale is een kopie van de eerste halve finale. Dus ook geen intervalacts maar wel rubriekjes zoals Planeet Portugal en ESClopedia.
Vanavond is het opnieuw een belangrijk moment want dan beslissen de vakjury voor 50% van de punten in deze halve finale. In onze avondupdate gaan we dieper in op deze generale repetitie.

Geen opmerkingen