Nu bij Eurosongland

AvondUpdate [Zaterdag 05 Mei]

Elke avond sluiten wij bij Eurosongland de dag af met onze AvondUpdate. We overlopen nog eens de afgelopen dag en blikken vooruit naar morgen. Op deze zevende repetitiedag zagen we dertien kandidaten van de tweede halve finale hun tweede repetitie afwerken.
De topper van de dag
Aangenaam verrast waren we vandaag door Letland. Zij hebben heel wat positieve veranderingen aangebracht aan hun act. Laura Rizzotto brengt haar nummer Funny Girl naar een positieve hoogte. Een finaleplaats zit er zeker in voor Letland.
De flopper van de dag
Tijdens de tweede repetities werd het ons ook duidelijk dat de Maltese inzending heel druk lijkt op het scherm. Het nummer Taboo is middelmatig maar in eerste instantie dachten we dat de act rond het nummer, het nummer naar een hoger niveau kon tillen. Nu denken we daar toch wel anders over. Het lijkt of de Maltese delegatie alles aangevinkt heeft wat je kan doen met het podium. It's over the top en dat maakt het jammer. Zeker nu Christabelle vandaag het nummer goed gezongen heeft.
De andere repetities
Naast Letland en Malta kwamen nog elf andere kandidaten aan de beurt om te repeteren: Rusland, Moldavië, Nederland, Australië, Georgië, Polen, Hongarije,  Zweden, Montenegro, Slovenië, Oekraïne. Door op de landen te klikken kan je ons verslag (her)lezen.
Morgen bij Eurosongland
Morgen worden de laatste individuele repetities afgewerkt. De BIG5 en Portugal zullen namelijk hun tweede repetitie mogen doen. Claudia uit Portugal mag om 11 uur beginnen gevolgd door Verenigd Koninkrijk, Spanje, Duitsland, Frankrijk en Italië. Na de repetities is er ook de openingsceremonie waarbij er een live-verslag gedaan zal worden via deze site. Om 8 uur duiken we voor de laatste keer in het archief van Portugal op het Eurovisiesongfestival op zoek naar een goede inzending van het land. Om 15:00 krijg je van ons al het Kleine Nieuws en een uurtje later werpen we een blik op de bookmakers. Na de openingsceremonie is er nog onze dagelijkse afsluiter, de Avondupdate. Wil je het nieuws heet van de naald? Volg ons dan via FacebookTwitter en Instagram.
Tot morgen!

Geen opmerkingen