Nu bij Eurosongland

Avondupdate [Zondag 06 Mei]

Elke avond sluiten wij bij Eurosongland de dag af met onze AvondUpdate. We overlopen nog eens de afgelopen dag en blikken vooruit naar morgen. Op deze achtste repetitiedag zagen we de BIG5 en het gastland voor de tweede keer repeteren. Tegen de avond was het verzamelen aan het museum MAAT voor de openingsceremonie.
De topper van de dag
Er waren maar weinig repetities vandaag dus was het moeilijk om het kiezen van een topper en flopper van de dag. Het is ons toch gelukt. De topper van de dag vinden wij het duo Madame Monsieur uit Frankrijk. Zij brengen hun nummer met een boodschap zeer goed. Het is een simpele setting die goed in beeld gebracht wordt en nog eens goed gezongen. Top van Frankrijk.
De flopper van de dag
Afgelopen vrijdag vertelden we al dat de inzending van het Verenigd Koninkrijk nog niet op punt stond en daar is er niets veel aan veranderd vandaag. Geen schuld aan de zangeres want SuRie zingt de pannen van het dak.
De andere repetities
Naast Frankrijk en Verenigd Koninkrijk kwamen nog vier andere kandidaten aan de beurt om te repeteren: Portugal, Spanje, Duitsland en Italië. Door op de landen te klikken kan je ons verslag (her)lezen.
OPENINGSCEREMONIE
Maar belangrijker was deze avond natuurlijk de openingsceremonie. Dit jaar was er geen rode loper maar een blauwe loper. Dat blauw staat voor de oceaan, de zee waarmee Portugal verbonden wordt met de zee. Er stonden zo'n 1500 journalisten en 400 fans klaar om de 43 delegaties vragen te stellen, handtekeningen te vragen of gewoon om te horen zingen. 
De 43 delegatie kwamen in alfabetische volgorde op de blauwe loper, Sennek kwam dus al vroeg op de blauwe loper. Ze was stijlvol gekleed in een creatie van Veronique Branquinho en werd geflankeerd door haar achtergrondkoor en ook Peter Van De Veire liep op de blauwe loper.
Elke kandidaat werd voor de microfoon van de presentatoren getrokken voor een klein gesprekje. Bij Sennek kwam de vraag: "Heb je chocolade bij?" en wat er zoals gebeurt is met haar verjaardag. De typische dingen dus... Op het einde van de openingsceremonie kwam ook Waylon op de blauwe loper. Ook hij had zijn dansers mee tijdens de blauwe loper. Iedereen van de delgaties was er behalve de vorige winnaar van het Eurovisiesongfestival. Het zal wachten zijn tot komende zaterdag om hem nog eens aan het werk te zien.
Met de openingsceremonie is het officiële startschot gegeven voor het Eurovisiesongfestival 2018. Komende dinsdag en donderdag zijn er halve finales en het hoogtepunt is natuurlijk de finale zaterdag. Hopelijk met België én Nederland samen in die finale. Wie de openingsceremonie wil herbekijken kan hier terecht.
Morgen bij Eurosongland
Morgen zijn er geen individuele repetities meer maar twee generale repetities. De generale repetitie die om 21:00 gehouden wordt is belangrijk voor Sennek want op deze halve finale beoordelen de jury hun punten. De jury beslist namelijk 50% van de jury. Redelijk belangrijk dus. Morgenochtend stellen wij de presentatrices van het festival voor en tegen de avond krijg je van ons een verslag over de generale repetities. Onze vaste rubrieken Klein Nieuws is er al om 19:00 en in de avondupdate bespreken we de prestaties van Sennek in de generale repetitie waar de vakjury hun punten op beoordeeld.
Wil je het nieuws heet van de naald? Volg ons dan via FacebookTwitter en Instagram.
Tot morgen!

Geen opmerkingen