Nu bij Eurosongland

Bulgarije maakt geen comeback in Minsk.

De Bulgaarse omroep BNT heeft laten weten dat er op dit moment geen plannen zijn voor een terugkeer naar het podium van het Junior Eurovisiesongfestival.
Het gastland van de editie van 2015 zal dus volgens een Tweet van de omroep niet deelnemen aan het 16e Junior Eurovisiesongfestival en dat zal voor het tweede jaar op rij zijn. BNT trok zich vorig jaar terug van het festival omdat er een nieuwe directie moest gekozen worden en alle dure en grote evenementen werden toen on holt gezet. De nieuwe directie kwam net na de deadline voor het Junior Eurovisiesongfestival en daarom was er dus vorig jaar geen Bulgarije op het Junior Eurovisiesongfestival. De nieuwe directie van de omroep verkondigde wel dat het Eurovisiesongfestival en het Junior Eurovisiesongfestival belangrijk blijven voor de omroep en dat ze kandidaten zullen blijven sturen naar beide evenementen. Hun belofte van het laatste evenement zullen ze dus niet waarmaken.
Bulgarije nam zes keer deel aan het Junior Eurovisiesongfestival. In 2015 organiseerde het land het festival maar een jaar eerder haalde het land zijn beste resultaat ooit op het festival. Krisia, Hasan & Ibrahim werden in Valletta tweede met Planet of the Children.

Geen opmerkingen