Nu bij Eurosongland

De IJslanders blijven erin geloven.

Skarphéðinn Guðmundsson, de directeur programmering van de IJslandse omroep RUV verwacht dat het land volgend jaar zal deelnemen aan het Eurovisiesongfestival in Israël. Hij verklaarde dit in de populaire IJslandse krant Monitor toen hem de vraag werd gesteld of de omroep het Eurovisiesongfestival nu gaat boycotten omdat het zal plaatsvinden in Israël. Hij verklaarde dat er niet alleen naar de locatie van het festival wordt gekeken wanneer er wordt beslist of de omroep een nieuwe kandidaat zal selecteren voor het festival maar dat het afhangt van verschillende factoren. Zolang alles bij het normale blijft zal IJsland dus deelnemen.
In IJsland is er momenteel groot protest over de gebeurtenissen in Israël, hierdoor wordt er door verschillende partijen geopperd voor een boycot van het Eurovisiesongfestival. 
Lissabon zal voor de IJslandse fans van het Eurovisiesongfestival snel vergeten worden omdat het land laatste in de eerste halve finale werd met Our Choice, gezongen door Ari Ólafsson. Hij kreeg amper 15 punten.

Geen opmerkingen