Nu bij Eurosongland

Klein nieuws [02 Mei].

De vierde repetitiedag zit erop. Negen landen uit de tweede halve finale mochten voor het eerst het podium betreden. Vanavond in de AvondUpdate blikken we terug op alle repetities maar eerst overlopen we nog het andere nieuws dat vandaag te sprokkelen was rond het Eurovisiesongfestival.
Rusland zendt eerste halve finale later uit.
De Russische omroep C1R zal komende dinsdag de eerste halve finale een uur en half later uitzenden dan gewoonlijk. Volgens verschillende media is deze beslissing genomen om de "homopropaganda" rond de Ierse inzending niet te moeten uitzenden. De halve finale waar het land niet aan deelneemt moet niet live uitgezonden worden op de televisie van dat land. Dus daar breekt de Russische omroep niet de regels. Ook het Waalse La Une zal de tweede halve finale later uitzenden. Maar wanneer de omroep beslist om de Ierse inzending niet uit te zenden dan zal er wel een probleem ontstaan.
Alexander doet het met zijn viool.
De Noor Alexander Rybak kennen we allemaal door zijn overwinning op het Eurovisiesongfestival in 2009. Enkele weken geleden maakte hij een YouTube-filmpje waarbij hij met zijn viool enkele nummers van het Eurovisiesongfestival 2018 begeleide. Gisteren poste hij een tweede deel waaronder er ook een stukje bijzit waarbij hij viool speelt op de muziek van Sennek. Het eerste deel kan je hier bekijken.

Vijfde keer voor Sonia Argint-Ionescu.
De Roemeense Sonia Argint-Ionescu zal tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival voor de vijfde keer de Roemeense punten voorlezen. Sonia is bekend in Roemenië door haar werk als presentatrice en journalist. Wij kennen ze enkel als de vrouw die al vier jaar op rij de Roemeense punten voorleest op het Eurovisiesongfestival.
Tv-Tip: Eurovision in Concert op OUTTV.
Afbeeldingsresultaat voor outtvDe Gay-lifestyle zender OUTTV brengt deze avond een verslag van Eurovision in Concert. Afgelopen maand stonden 32 van de 43 kandidaten voor het Eurovisiesongfestival op het podium in Amsterdam om hun nummer te promoten. OUTTV brengt een samenvatting in twee delen. Beide delen zijn vanavond vanaf 21:35 te bekijken bij de zender. Voor de mensen die er een volledige eurovisiesongfestival avond van willen maken zijn er vlak voor de uitzending nog herhalingen van Eurovision Top 250 en Eurovision in Concert 2016.

Geen opmerkingen