Nu bij Eurosongland

Klein nieuws [03 Mei].

De vijfde repetitiedag zit erop. Vijftien landen uit de eerste halve finale mochten voor de tweede keer het podium betreden. Vanavond in de AvondUpdate blikken we terug op alle repetities maar eerst overlopen we nog het andere nieuws dat vandaag te sprokkelen was rond het Eurovisiesongfestival.
OG3NE leest de Nederlandse punten voor.
AVROTROS maakte deze avond bekend dat het trio OG3NE de Nederlandse vakjurypunten zal voorlezen tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival. Lisa, Amy en Shelley stappen zo in de voetsporen van Douwe Bob die vorig jaar de punten voor Nederland voorlas. OG3NE is een bekend trio in Nederland en mocht vorig jaar het land vertegenwoordigen in Kiev met het nummer Lights and Shadows. Ze eindigden op een elfde plaats.

Griekse omroep telt € 183.470 neer voor deelname.
De commerciële omroep MAD tv heeft vandaag bekend gemaakt hoeveel een Griekse deelname aan het Eurovisiesongfestival kost. Voornamelijk aan de Griekse belastingbetaler. ERT, de Griekse omroep betaalt dit jaar zo'n 183.470 euro voor deelname. Dat is dus het bedrag dat de belastingbetaler van Griekenland investeert in het festival. Naast dit bedrag betaalt de platenmaatschappij van Yianna ook nog een hele boel kosten. Zij betalen het hotel, de extra effecten op het podium, de dansers, de videoclip,... In totaal steekt de platenmaatschappij zo'n 80.000 euro extra in de Griekse deelname.
Waylon komende zaterdag te zien op RTL4.
Komende zaterdag is er op de Nederlandse zender RTL4 de finale te zien van It Takes 2. Daarin zal Nederlandse hoop op het Eurovisiesongfestival, Waylon een duet zingen met Dionne Slagter. Uiteraard zal dit de Nederlandse inzending Outlaw In ‘Em voor het festival zijn die twee gaan zingen. It Takes 2 is komende zaterdag te zien om 20u30 op RTL4.
Heb jij al gestemd?
De repetities voor het komende Eurovisiesongfestival zijn volop aan de gang. Heb jij al een favoriet? Dan kan je je keuze bekend maken in één van onze polls. Voor de favorieten van de eerste halve finale kan je hier stemmen. Voor de kandidaten van de tweede halve finale kan je hier stemmen.

Geen opmerkingen