Nu bij Eurosongland

Klein nieuws [04 Mei].

Het gaat snel want de zesde repetitiedag zit erop. Nog twee dagen te gaan en we gaan in rechte lijn naar de halve finales. Vandaag kwam een mengelmoes van landen uit de eerste en tweede halve finale op het podium voor hun tweede repetitie. Ook de landen van de BIG5 en Portugal mochten hun eerste repetitie afwerken. In onze AvondUpdate lees je welke artiesten ons hebben verbaasd en welke we bestempelen als flop maar eerst het kleine nieuws dat naast het repetitie te rapen viel.
Ultratop-nieuws
Vandaag werden de lijsten van de ultratop vrijgegeven. Sennek stijgt met haar nummer A Matter of Time naar een elfde plaats in de ultratop 50. Vorige week stond ze met haar nummer op een drieƫntwintigste plaats. Ze stijgt dus 12 plaatsen deze week.
In de tipparade vinden we de Franse inzending van Madame Monsieur terug. Mercy staat op een negenenveertigste plaats. De Italiaanse inzending Non mi avete fatto niente wordt deze week als extra tip voor de tipparade.
Eleni Foureria zingt Fuego in het Spaanse.
Cypriotische kandidaat Eleni Foureria liet op Facebook weten dat ze tussen haar repetities en andere verplichtingen door aan een Spaanse versie van Fuego werkt. Ondanks het nummer Fuego een Spaanstalige titel draagt wordt het tijdens het Eurovisiesongfestival gewoon in het Engels gezongen. Het Spaanse nummer wordt opgenomen in het hotel waar de Cypriotische delegatie verblijft. Wanneer we de Spaanse versie van het nummer mogen verwachten is nog niet bekend.
Kazachstan kijkt mee naar het Eurovisiesongfestival.
De omroep Khabar heeft bekend gemaakt dat de omroep de finale van het Eurovisiesongfestival 2018 zal uitzenden. 
Het is het achtste jaar op rij dat de zender de finale van het festival live zal uitzenden. De omroep stuurt ook een team naar Lissabon om een boeiend verslag te kunnen maken van het festival zowel op hun televisiekanaal als via een mini-site. In 2016 werd de zender ook geassocieerd lid van de EBU. Het is geen geheim dat de omroep binnenkort zijn debuut wil maken op het Eurovisiesongfestival. Onlangs maakte de omroep een statement om te kunnen deelnemen aan het Junior Eurovisiesongfestival 2018 en het Eurovisiesongfestival 2019.
Kazachstan is niet het enige land dat het festival zal uitzenden zonder deel te nemen. Ook Human uit China en LogoTV uit de Verenigde Staten zenden de finale uit.

Geen opmerkingen