Nu bij Eurosongland

Klein nieuws [06 Mei].

Alle individuele repetities zijn deze middag tot een einde gekomen met de laatste repetities van de BIG5 en het gastland. Deze avond blikken we in de Avondupdate terug op deze laatste repetities maar eerst het andere nieuws dat er buiten de repetities te rapen viel.
BIG5 weet in welke deel van de finale ze zullen optreden.
Deze ochtend mochten de zes landen die rechtstreeks gekwalificeerd zijn voor de finale van het Eurovisiesongfestival voor de tweede keer repeteren. Tijdens hun persmoment werd er ook beslist in welk deel van de finale ze zullen aantreden. Half maart werd beslist dat Portugal als achtste zal aantreden. Voor de andere leden ziet de verdeling er zo uit:
  • Germania Eerste helft van de show.
  • Franța Eerste helft van de show.
  • Italia Tweede helft van de show.
  • Spania Eerste helft van de show.
  • Regatul Unit Eerste helft van de show.
Derde repetitie voor Griekenland.
Gisteravond kwam een Griekse journalist met het nieuws dat Griekenland een derde keer zou mogen repeteren op het podium van het festival. De Grieken zijn namelijk nog niet tevreden met hoe hun inzending in beeld wordt gebracht. Deze morgen bevestigde de organisatie dat de Griekse delegatie een derde repetitie mag doen en dat rond 15 uur (Belgische tijd). Ook de Deense delegatie had achter een derde repetitie gevraagd maar deze is geweigerd. Er zijn deze namiddag wel repetities over hoe het sneeuweffect geoptimaliseerd kan worden, en dat was de eis van de Deense delegatie.
Inzendingen met gebarentaal.
Elk jaar zijn er enkele omroepen in Europa die het Eurovisiesongfestival uitzending met gebarentaal. Dit jaar is dat opnieuw zo in Zweden en Oostenrijk. De Nederlandse omroep AVROTROS heeft geen plannen in die richting maar zette vandaag wel enkele inzendingen op YouTube die vertaald zijn naar gebarentaal. De inzendingen kan je hier bekijken.
Amerikanen kunnen ook naar het songfestival luisteren.
Voor het derde jaar op rij neemt de Amerikaanse zender LogoTV de rechten van het Eurovisiesongfestival voor Amerika op zich. Hierdoor kunnen de Amerikanen enkel via de zender naar het festival kijken en niet meer via YouTube. Dit jaar zullen de Amerikanen ook de keuze krijgen om het festival te beluisteren via de radiozender WJFD. Het is de grootste Portugese radiozender in de wereld. Voornamelijk Amerikanen kunnen afstemmen op deze zender. WJFD zal de uitzendingen ook voorzien van enig commentaar door Ewan Spence.

Geen opmerkingen