Nu bij Eurosongland

Klein nieuws [07 Mei].

Vandaag is het een rustige dag rond het Eurovisiesongfestival. De eerste generale repetitie van de eerste halve finale is achter de rug (verslag kan je hier lezen). Vanavond is er de jury-uitzending van die halve finale waarin de jury's hun punten op baseren. Er was ook ander nieuws rond het Eurovisiesongfestival te rapen. 
Homo's voorspellen de winnaar
Elk jaar voorspellen de kijkers van OUTTV wie het Eurovisiesongfestival wint. Meer dan 4000 kijkers hebben hun voorspelling kenbaar gemaakt via de website van de zender. De OUTmusic Award wordt dit jaar voor de achtste keer uitgereikt. Vijf keer zat de voorspelling juist. Dit jaar gaan de kijkers van OUTTV volledig voor de Israëlische Netta. Achter Israël komen België, Frankrijk, Australië en Tsjechië. Gisteren mocht de zangeres haar award in ontvangst nemen:De Kosovaren kunnen meekijken naar het Eurovisiesongfestival.
Afgelopen week melden we al dat kijkers van Kazachstan het Eurovisiesongfestival konden bekijken en vandaag kunnen ook de Kosovaren naar het festival kijken. RTK, de officiële omroep van het land zal het festival uitzenden op zijn hoofdzender. Kosovo is het vierde land dat het festival zal uitzenden zonder deelname. Naast Kosovo kunnen ook kijkers in China, Kazachstan en het Verenigd Koninkrijk naar het festival kijken.
Fans uit China maken hun favoriete inzending bekend.
Nog meer nieuws uit een land dat niet deelneemt aan het Eurovisiesongfestival, namelijk China. Fans uit dat land hebben hun favoriete inzending bekend gemaakt. Een record van stemmen kreeg de fan club binnen. Zij stemden massaal voor La Forza, de Estse inzending. Op de tweede plaats staat Israël, gevolgd door Frankrijk, Finland en Bulgarije.

Geen opmerkingen