Nu bij Eurosongland

Klein nieuws [11 Mei].

Voor de laatste keer dit jaar overlopen we het kleine nieuws rond het Eurovisiesongfestival. Gisteren was er de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival waarbij tien laatste finalisten werden gekozen.
2,6 miljoenen Nederlanders kijken naar halve finale.Er is in Nederland heel wat te doen rond Waylon maar toch keken er zo'n 2,6 miljoen mensen gisteren naar de tweede halve finale op NPO 1. Dat is net iets meer dan vorig jaar toen OG3NE deelnam aan die halve finale.
Ultratop nieuws
Sennek kon zich niet plaatsen voor finale van het Eurovisiesongfestival. Hierdoor stijgt ze niet verder bij de Ultratop 50. Ze daalt met haar inzending A Matter of Time naar een dertiende plaats. Aan de Waalse kant van de Ultratop 50 stijgt ze naar een 21e plaats.
In de tipparade staan deze week ook de inzendingen van Madame Monsieur (plaats 38), Netta (plaats 44), Ermal & Fabrizio (plaats 46) en Cesar Sampson (plaats 50).
Geen Eurovisiesongfestival meer voor de Chinezen.
Enkele dagen geleden werd er bekend dat de Chinese omroep Mango TV enkele scenes van de eerste halve finale had gecensureerd. Zo werd de Albanese en Ierse inzending gecensureerd. Ook de bekende holebi-vlag was niet te zien op Mango TV. De reden om Albanië niet uit te zenden ging over zijn tatoo's. Bij Ierland lag dan weer de dansende jongens op hun maag. EBU heeft hiervoor beslist dat de uitzendrechten van Mango TV worden gecanceld. Hierdoor mag Mango TV de finale van het Eurovisiesongfestival niet meer uitzenden. Ook de tweede halve finale zal niet meer op de zender te zien zijn.
Stem op jouw favoriet van de finale.
Deze ochtend hebben wij de de Eurovision Poll 2018 opnieuw geopend. Je kan tot morgenavond stemmen op jouw favoriet van het 63e Eurovisiesongfestival via deze link.

Geen opmerkingen