Nu bij Eurosongland

Live in Lissabon: De bekende gezichten van 2018.

Elk jaar komen er wel een paar artiesten terug naar het Eurovisiesongfestival, om het beter te doen dan hun vorige inzending. Ook dit jaar zijn dit er enkelen. Het zijn twee mannen en ze komen allebei morgenavond aan de beurt, tijdens de tweede halve finale.
Nederland: Waylon
De eerste kandidaat die we voorstellen is Waylon. Hij werd intern geselecteerd door de nationale omroep van Nederland, AVROTROS. Waylon werd officieel voorgesteld tijdens het programma De Wereld Draait Door. Enkele maanden later, op 10 maart kwam dan het nieuws met welk nummer de zanger naar het festival zou trekken. Hij stelde de week ervoor vijf nummers voor tijdens de uitzendingen van De Wereld Draait Door. De mening van het publiek werd niet gevraagd dus ook het nummer werd intern geselecteerd. Op vrijdag tien maart werd het dan bekend dat de zanger gekozen had voor het nummer Outlaw In Em.
De eerste deelname van Waylon dateert van 2014 toen was hij het mannelijke deel van The Common Linnets. Hij behaalde samen met Ilse De Lange het beste Nederlandse resultaat sinds 1975 namelijk een tweede plaats.

Noorwegen: Alexander Rybak
De Noorse omroep NRK houdt elk jaar zijn nationale voorronde Melodi Grand Prix waarbij tien kandidaten geselecteerd worden voor de finale. Op 11 maart werd die finale gehouden in Oslo en Alexander Rybak was één van de tien kandidaten. Het werd een grote verrassing toen Alexander Rybak de wedstrijd kon winnen met zijn nummer That's How You Write a Song.
Hij is natuurlijk geen onbekende voor de fans van het Eurovisiesongfestival want hij won in 2009 het Eurovisiesongfestival met Fairytale.

Het zal moeilijk zijn voor beide heren om hun eerdere resultaat op het Eurovisiesongfestival te verbeteren maar we zullen zien hoe beide landen scoren vanavond en misschien zelfs zaterdag.

Geen opmerkingen