Nu bij Eurosongland

Live in Lissabon: De vier presentatoren.

Het Eurovisiesongfestival in Lissabon zal dit jaar gepresenteerd worden door vier vrouwen. En dat is voor het eerst in de geschiedenis van het festival. Wij stellen Filomena, Silva, Daniela en Catarina voor.
Afbeeldingsresultaten voor Filomena CautelaFilomena Cautela, geboren op 16 december 1984 in de Portugese hoofdstad is één van de populairste gezichten van de Portugese openbare omroep RTP. Ze startte haar carrière in het theater maar stroomde al snel door naar de televisie. Zo speelde ze mee in verschillende series op verschillende Portugese zenders. In 2005 maakte Filomena ook haar overstap naar het presenteren van programma's. Eerst ging ze aan de slag bij de lokale MTV en later bij de openbare omroep RTP. In 2009 kreeg Filomena haar grootste opdracht bij de zender, namelijk haar eigen talkshow 5 Para A Meia-Noite. Vorig jaar kwam ze voor het eerst in aanraking met het Eurovisiesongfestival. Zo mocht ze de jurypunten van Portugal voorlezen op het festival in Kiev. Dit jaar was ze één van de co-presentatrices van de Portugese voorronde Festival da Canção.
Afbeeldingsresultaten voor Sílvia AlbertoSílvia Alberto, geboren op 18 mei 1981 in Lissabon begon haar carrière aan het begin van de jaren 2000 bij de openbare omroep. Eerst was ze het gezicht van het kinderblok van de zender en later mocht ze ook presenteren voor de volwassen. Na een intermezzo bij de commerciële televisie keerde Sílvia terug naar de openbare omroep waar ze ingezet werd bij de grote studioshows van de zender. Sílvia Alberto groeide zo uit tot één van de bekendste gezichten van RTP. Ook zij heeft een link met het festival. Ze presenteerde de Portugese voorronde in 2008, 2012, 2014 en 2017 en becommentarieerde het festival in 2011, 2013 en 2014.
Afbeeldingsresultaten voor Daniela RuahDaniela Ruah is geboren op 2 december 1983 in het Amerikaanse Boston. Zij is in de hele wereld bekend als actrice. Zo speelde ze mee in o.a. NCIS. Daniela komt uit een Portugees gezin maar haar ouders waren vaak in Amerika voor het werk. Als tiener speelde de actrice mee in verschillende soaps en series voor binnen en buiten Portugal. 


Afbeeldingsresultaten voor Catarina FurtadoDe laatste vrouw die we voorstellen is Catarina Furtado. Zij is geboren in Lissabon op 25 augustus 1972. Sinds de jaren '90 is zij een ster in Portugal toen ze haar carrière begon bij de commerciële televisie. Sinds 2005 is ze exclusief verbonden aan de Portugese openbare omroep RTP. Zo is zij het gezicht van de plaatselijke versie van The Voice. In 2003, 2004, 2015 en 2017 was ze één van de commentatoren voor Portugal op het Eurovisiesongfestival.

Geen opmerkingen