Nu bij Eurosongland

Live in Lissabon: Generale repetitie HF1 [1]

De eerste generale repetitie van de eerste halve finale zit erop. Hierop konden we voor de eerste keer de volledige show van morgenavond bekijken en zien of het goed gaat komen met Sennek. (let op: dit bericht bevat spoilers)
Morgenavond wordt de eerste halve finale geopend door beelden van Lissabon en Portugal. Een toeristisch filmpje om te starten dus. Hierna komen de vier presentatrices in beeld en verwelkomen ons voor de eerste halve finale. Het is geen wow-opening voor de eerste halve finale maar we kunnen er mee leven. Na de verwelkoming en de uitleg over de stemprocedure is het tijd voor de negentien kandidaten om hun nummer te brengen. Onze Sennek komt al heel vroeg in de show, als vierde. Ze bracht haar nummer A Matter of Time goed maar wij waren niet overtuigd. Tijdens haar repetities deed ze het beter maar we kunnen geloven dat Sennek zich inhoudt voor deze avond.
Na het zesde optreden, Litouwen is het tijd voor de eerste pauze in de show. We zien enkele gesprekken in de green room. Zo wordt er een gepraat met de Azerbeidzjaanse Aisel. Tijdens deze repetitie was ze wel niet aanwezig in de green room, wat toch wel een leuk tafereeltje voorstelde. Na het gesprek in de green room gaan de repetities verder met Israël. Netta uit Israël ondervond wat problemen met haar act dus mocht ze tweemaal haar nummer brengen. Ook de Grieken en de Finnen mochten hun repetitie tweemaal doen. Na Kroatië is er opnieuw een pauze waarbij er gepraat wordt in de green room.
Wanneer alle landen hun optreden hebben gebracht is het tijd om te stemmen. Er volgt een recap en enkele filmpjes. In één van de filmpjes zien we oud deelnemers van vorig jaar terug. Zo is Blanche te zien terwijl ze een stukje Amar Pelos Dois zingt.

De eerste generale repetitie is al bij al goed verlopen op een paar uitzonderingen na. Vanavond is de belangrijkste moment van de avond want de jury zal hun punten op deze repetitie hun punten beoordelen.

Geen opmerkingen