Nu bij Eurosongland

Live in Lissabon: Litouwen.

Elk jaar organiseert de Litouwse openbare omroep LRT een super lange zoektocht naar een ideale kandidaat voor het Eurovisiesongfestival. Dit jaar kwam op 11 maart Ieva Zasimauskaité uit de bus als winnaar. Zij trekt naar Lissabon met het nummer When we'are old.
Repetitie
We vertelden het enkele dagen geleden in al in Klein nieuws dat Ieva een kleine kledingswitch ging doen voor de tweede repetitie. De act van Litouwen schept dit jaar een sfeer van intimiteit en romantiek. Vooral op het einde van de act is er een soort wow-gevoel wanneer Ieva een man tegenkomt. Het 'saaie' nummer wordt goed gebracht en in vergelijking met zondag hebben ze wat minder gebruik gemaakt van projecties. Het komt de act ten goede.
Madame Soleil
Er wordt een zeer goed gevoel gecreëerd op het podium maar wij weten niet of dit goed zal onthaald worden door de kijker. Ieva zingt goed en zal wel veel punten ontvangen voor haar zang door de jury. Wij denken dat het net iets te weinig zal zijn in deze halve finale en dat Litouwen nipt de finale niet haalt.

(bron: Eigen berichtgeving / EBU / Foto: Andres Putting)

Geen opmerkingen