Nu bij Eurosongland

Live in Lissabon: Openingsceremonie.

Een vaste traditie wanneer elk land zijn individuele repetitie heeft afgelegd is de openingsceremonie met rode loper. Dit jaar is de rode loper trouwens niet rood maar blauw. Blauw staat voor de kleur van de oceaan, de oceaan die Portugal met de wereld verbindt.
De plechtigheid vindt plaats aan het museum MAAT (museum voor architectuur, kust en technologie) in de hoofdstad. Voor dat museum zullen fans en pers klaarstaan om de 43 delegaties en de presentatoren van het Eurovisiesongfestival te verwelkomen. Alle delegaties lopen de blauwe loper af en gaan het museum binnen waar de eigenlijke openingsceremonie zal plaatsvinden. In die openingsceremonie worden de kandidaten verwelkomt door de burgemeester van Lissabon en de gastomroep RTP. Daarna volgt er een receptie.
Hiernaast kan je de volgorde van aantreden op de blauwe loper zien. De tijden die in de foto staan zijn Portugese tijden, dus een uur bijtellen en je komt aan de Belgische tijd. De delegatie van Albanië mag als allereerste het blauwe loper op. Sennek zal rond 18u28 arriveren op de blauwe loper. Daarna zal het nog een tijdje wachten zijn op Waylon uit Nederland. Hij wordt maar tegen 20u07 (Belgische tijd) op de blauwe loper verwacht.
De openingsceremonie (het deel op de blauwe loper) zal live te bekijken zijn via de Portugese omroep RTP en via YouTube vanaf 18:00.
Ook op onze Twitterpagina zal je niets moeten missen van de openingsceremonie en vanavond in onze avondupdate bekijken we de slechtst en de mooist geklede artiest van de dag.

Geen opmerkingen