Nu bij Eurosongland

Live in Lissabon: San Marino.

Voor het eerst in de geschiedenis van SMRTV organiseerde de omroep een nationale voorronde om zijn kandidaat voor het Eurovisiesongfestival te selecteren. 1in360 werd de selectie maar dat ging niet van een leien dakje. Toch werd er een winnaar gekozen en dat was het duo Jessika & Jenifer met het nummer Who we are.
Repetitie
Tijdens de eerste repetitie van Jessika & Jenifer was er heel wat gelach in de perszaal omdat het land met een absurde act met robotjes komt. Vandaag kwamen de twee terug naar het podium en ze brachten enkele veranderingen mee. Er zijn wat veranderingen met het licht, wat de act ten goede komt en de dansers zijn van in het begin op het podium aanwezig. Jessika heeft tijdens deze repetitie afscheid genomen van haar cape en draagt nu een rood met glitterkleedje. Jenifer is gekleed als een echte rapster. Leuk is dat de bordjes van de robotjes veranderen. Zo droeg één van de robotjes het bord: "This is just a rehearsal" en een ander "Justice for Valentina!".

Madame Soleil
San Marino heeft het als klein land moeilijk om de finale te bereiken. Elk jaar komen ze met "iets" dat meestal de mist ingaat. Dit jaar heeft de omroep voor het eerst een nationale voorronde gehouden en daarin zaten enkele steengoede nummers in. Helaas (of niet natuurlijk) is dit nummer uit de bus gekomen. Hoe hard ze hun best ook zullen doen komende week, het zal net niet genoeg zijn. Toch hopen we in het binnenste van ons dat San Marino doorgaat naar de finale maar we vrezen ervoor.

(bron: Eigen berichtgeving / EBU / Foto: Andres Putting)

Geen opmerkingen