Nu bij Eurosongland

Live in Lissabon: Servië.

De Servische omroep RTS organiseerde voor eerst sinds lange tijd een nationale voorronde om te beslissen wie het land mocht vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Lissabon. Sanja Illic en de groep Balkanika konden de wedstrijd winnen met Nova Deca.
Repetitie
De groep rond Sanja Illic mag na de andere groep The Humans optreden. Dat kan wat verwarring veroorzaken bij de kijkers volgende week. Gelukkig is het genre van de muziek dat beide groepen brengen van een totaal andere soort. Dit Balkannummertje kan ons nog steeds niet bekoren. Er zijn wat aanpassingen gebeurt met de camerastandpunten en de choreografie maar het zit toch nog niet goed.

Madame Soleil
Een typische Balkan inzending uit het grootste Balkanland. Een goeie combinatie zou je denken? Wij vrezen van niet. De goede Balkaninzendingen met invloeden van die kanten werden zo'n tien jaar geleden gestuurd. Denk maar aan Oro en Molitva. Deze inzending hoort totaal niet in dit rijtje thuis en is maar een flauw afkooksel. Wij vrezen dan ook dat Servië voor het tweede jaar op rij zal blijven steken in de halve finale ondanks er enkele vrienden van hen ook in de tweede halve finale zitten.

(bron: Eigen berichtgeving / EBU / Foto: Andres Putting)

Geen opmerkingen