Nu bij Eurosongland

Live in Lissabon: Zwitserland.

Zwitserland is één van de landen die al een tijdje wachten op een plaatsje in de finale. De laatste keer dat dat lukte was in 2014 toen Sebalter dertiende werd. Dit jaar stuurt het land Zibbz naar Lissabon met het nummer Stones.
Repetitie
De Zwitserse delegatie heeft ook wat veranderingen aangebracht na de eerste repetitie. Zo is er goed werk gestoken in het camerawerk rond Corinne (de zangeres). Hierdoor is de drummer Stefan wel minder in beeld. Tijdens deze repetitie is er ook gebruik gemaakt van laserlicht, voornamelijk boven de drums. De zang van de zangeres is goed maar ze kan ons nog niet helemaal overtuigen met haar uitvoering. We voelen het nog niet echt wat ze zingt.

Madame Soleil
Het Zwitserse duo komt met een middelmatig nummer naar het Eurovisiesongfestival. Misschien is het een traditie van het land om soortgelijke nummers jaar na jaar te sturen, steeds in de halve finale te blijven steken en dan de schuld op iemand anders af te schuiven. Ook dit jaar zien we volgens ons de Zwitsers niet terug in de finale. Er moet een duidelijke ommekeer komen bij de Zwitserse delegatie om eens deftige kwalitatieve nummers te selecteren. Het mag al een mirakel heten als deze inzending naar de finale gaat. Het enige wat in hun voordeel speelt is de goede startpositie.

(bron: Eigen berichtgeving / EBU / Foto: Andres Putting)

Geen opmerkingen