Nu bij Eurosongland

Té veel schulden bij Bosnische omroep.

De Bosnische omroep BHRT is sinds enkele weken geweerd van alle evenementen van de EBU. Het land nam voor het laatst deel aan het Eurovisiesongfestival in 2016 maar de kans dat we het land snel zullen terugzien op het festival is onbestaande. De delegatieleider voor het Eurovisiesongfestival van de omroep heeft het nieuws gisteren bevestigd aan de website Eurofestivales. 
Het probleem zou volgens de delegatieleider het feit zijn dat de omroep teveel schulden  heeft openstaan bij de EBU. Hierdoor zijn deelname aan het Junior Eurovisiesongfestival 2018 én het Eurovisiesongfestival 2019 uitgesloten. Bronnen spreken over een schuld van meer dan 3 miljoen euro. Eind december 2016 kreeg de omroep zijn eerste sanctie van de EBU toen de schulden opliepen. Een tijdlang kon BHRT geen gebruik maken van de diensten van Eurovision News Exchange. Omdat de schulden verder opliepen is de omroep  BHRT sinds enkele weken volledig geweerd van alle activiteiten van de EBU.
Het is niet de eerste keer dat de EBU deze maatregel uitvoert. In 2016 kon Roemenië op het laatste nippertje niet deelnemen aan het Eurovisiesongfestival omdat de omroep zijn schulden niet afbetaalde. Ook de omroep van Macedonië onderging het lot in de zomer van 2017. MRT betaalde wel zijn schulden af en nam deel aan het Junior Eurovisiesongfestival en het Eurovisiesongfestival.
Bosnië & Herzegovina zagen we voor het laatst op het Eurovisiesongfestival in 2016. Ljubav Je kon de finale niet bereiken.

Geen opmerkingen