Nu bij Eurosongland

Vijf landen die vanavond extra hun best moeten doen.

43 landen en evenveel artiesten hopen komende zaterdag de trofee van het Eurovisiesongfestival in de lucht te mogen steken of toch op zijn minst een goed resultaat te behalen. De druk op vijf van hen is vanavond wel groter dan bij de andere want zij vertegenwoordigen een land dat al een tijdje geen finaleplaats kon bereiken. Voor hen is dus een finaleplaats al een doel op zich. De vijf landen die het langst op een plaatsje in de finale wachten zijn: Ierland, IJsland, Finland, Macedonië en Zwitserland.
Ierland
Zeven keer won Ierland het Eurovisiesongfestival. Hiermee is het land het succesvolste land op het Eurovisiesongfestival. In de laatste jaren gaat het veel minder met het land. Ierland behaalde de finale niet meer sinds 2013. In dat jaar werd Ierland laatste in de finale met Only Love Survives.
Dit jaar ligt de hoop op Ryan O’Shaughnessy. Hij heeft een goede startnotering in de eerste halve finale maar toch zien we dat niet veel fans geloven dat Ierland naar de finale gaat. Bij de bookmakers zien we hen eindigen rond de 30e plaats.
IJsland
IJsland doet het de laatste drie jaren niet goed op het festival. In Kopenhagen (2014) was het land voor het laatst van de partij tijdens de finale. Toen stuurde het land Pollapönk naar het festival. Volgens velen hoorde ook deze inzending niet thuis in de finale maar toch kreeg de kleurrijke band een vijftiende plaats.
Dit jaar ziet het er opnieuw slecht uit voor IJsland. Ari Ólafsson zal tijdens de eerste halve finale het nummer Our Choice zingen. De bookmakers geven hem geen schijn van kans om doortestoten naar de finale.
Finland
Finland deed het nooit echt goed op het Eurovisiesongfestival tot het plots het festival won in 2006. Op het Eurovisiesongfestival in 2014 stond Finland voor de laatste keer op het podium van de finale. Saara Aalto staat momenteel op een elfde plaats bij de bookmakers als het gaat over het winnen van het Eurovisiesongfestival. Bij het doorstoten naar de finale staat Saara Aalto maar op een dertiende plaats wat betekend dat ze niet zou doorstoten naar de finale.
Macedonië
Het land dat het langst op zijn plaatsje in de finale moet wachten is Macedonië. Zij behaalden in 2012 de laatste keer de finale toen het land vertegenwoordigt werd door Kaliopi. Zij werd toen dertiende met Crno i belo. Enkele jaren later, in 2016 probeerde de zangeres het opnieuw maar slaagde er niet in om de finale te bereiken.
Dit jaar stuurt het land het duo Eye Cue met Lost And Found naar het festival. Zij behoren tot één van de fanfavorieten en maken een kleine kans op de finale. De bookmakers geloven er alvast niet in dat Macedonië naar de finale gaat.

Zwitserland
Het laatste land dat extra zijn best moet doen dit jaar is Zwitserland. Zij wonnen het allereerste Eurovisiesongfestival en hebben enkele topnoteringen behaald in de loop der jaren. Sinds de invoering van de halve finales, in 2004 ging het veel minder met het land op het festival. In de dertien deelnames in de halve finale bleef het land tien keer steken in de halve finale. De laatste keer dat Zwitserland de finale haalt was in 2014 toen Sebalter een dertiende plaats kon behalen in de finale.
Verandering moet er dit jaar komen Zibbz maar ook voor hen ziet het er niet rooskleurig uit. Wij vinden Zwitserland onderaan terug bij de bookmakers rond een 30e plaats.

Geen opmerkingen