Nu bij Eurosongland

Israel's Rise to heaven [1977]

Afgelopen maand won Israël voor de vierde keer in de geschiedenis het Eurovisiesongfestival. Als alles goed gaat zal volgend jaar Israël het festival verwelkomen in één van zijn steden. Deze zomer blikken wij terug op alle Israëlische inzendingen op het festival in onze reeks Israel's Rise to heaven. Vandaag blikken we terug op de inzending van 1977.
Israël op het Eurovisiesongfestival 1977.
In 1977 bleef de Israëlische omroep bij zijn idee om de kandidaat intern te kiezen. De IBA greep terug naar de kandidaat die eerder al had deelgenomen namelijk Ilanit. Zij vertegenwoordigde Israël op het Eurovisiesongfestival in 1973. Toen werd Ilanit vierde. Vijf jaar later mag de zangeres opnieuw naar het festival maar deze keer met het nummer Aa-haa-vah hee sheer lish-naa-yim.

Het Eurovisiesongfestival van 1977 vond plaats in de Britse hoofdstad Londen. Achttien landen streden voor de titel van het festival. Ilanit trad tijdens de finale als elfde aan, net na Griekenland en voor Zwitserland. Een evenaring van het resultaat van 1973 werd niet behaald. Aa-haa-vah hee sheer lish-naa-yim kreeg in totaal 49 punten en strandde op een elfde plaats. Zwitserland gaf de meeste punten aan de inzending namelijk tien punten maar ook Ierland (7), Monaco (7), Spanje (6), Nederland (5), Noorwegen (5), Oostenrijk (3), Zweden (3), Frankrijk (2) en België (1) gaven punten. De winst in Londen ging naar Marie Myriam uit Frankrijk. Zij kon Frankrijk de vijfde overwinning schenken met L'oiseau et l'enfant.

Geen opmerkingen