Nu bij Eurosongland

De Pareltjes [EXTRA]: Overlijden Vlatko Ilievski.

Terwijl België in feeststemming is voor het behalen van de halve finale van het Wereldkampioenschap is er vanuit Macedonië triestig nieuws te melden. Vlatko Ilievski, de man die het land vertegenwoordigde op het Eurovisiesongfestival in 2011 is op 33-jarige leeftijd overleden.
De politie van Skopje bevestigde deze voormiddag dat de zanger gevonden is in zijn wagen. Wat er juist gebeurt is, is nog niet bekend.
Vlatko Ilievski begon zijn carrière in 2000 toen hij lid werd van een band. In 2007 begon hij zijn solocarrière en bracht sindsdien twee albums uit. Drie jaar later probeerde Vlatko voor de eerste deel te nemen aan het Eurovisiesongfestival. In Skopje Fest, de Macedonische voorronde van 2010 werd hij eerste met zijn nummer Srekja. Maar toch stond hij niet op het podium in Oslo want door de regels van Skopje Fest werd beslist dat Gjoko Taneski, Billy Zver & Pejčin naar het festival mocht. Een jaar later keerde hij terug naar Skopje Fest en toen won hij met Rusinka. Met het nummer trad hij aan in de tweede halve finale maar met een zestiende plaats kon hij niet de finale bereiken.

Geen opmerkingen