Nu bij Eurosongland

Geen debuut van Liechtenstein.

Al enkele keren kwam de openbare omroep van Liechtenstein 1FLTV met het nieuws dat ze in gesprek zijn voor deelname aan het Eurovisiesongfestival. Het laatste nieuws was dat ze hun debuut zouden maken tijdens het festival in Israël. De baas van de omroep, Peter Kölbel zag het al volledig zitten want de voorbereidingen voor een nationale voorronde waren al in de beginfase maar deze plannen lijken gewijzigd.
1FLTV is tot op heden nog geen officieel lid van de EBU en moet hiervoor eerst een aanvraag indienen. Website ESCXTRA ging zijn oor eens te luister leggen bij zowel de omroep als bij de EBU. Er kwam enkel reactie van de EBU en die meldden dat er geen aanvraag tot lidmaatschap is binnengekomen van de omroep. Zonder deze aanvraag en lidmaatschap is een debuut op het festival ook niet mogelijk.
Het is niet de eerste keer dat de omroep wou deelnemen aan het festival. Hun eerste poging, in 1976 werd gediskwalificeerd omdat het toen ook lid was van de EBU.
Toch is er nog hoop dat we een debutant zien op het Eurovisiesongfestival in Israël want zowel de Kosovaarse omroep RTK als de collega's uit Kazachstan,Channel 31 willen deelnemen aan de wedstrijd. Maar ook hier zijn beiden nog in gesprek met de EBU voor lidmaatschap.

Geen opmerkingen