Nu bij Eurosongland

Interne selectie in Zwitserland.

Eén van de zwakste leerlingen van het Eurovisiesongfestival, Zwitserland zal voor het komende Eurovisiesongfestival het roer volledig omgooien. SRF, de Zwitserse omroep zal geen nationale voorronde meer organiseren op televisie maar een voorronde achter gesloten deuren. 
Het opzet is vergelijkbaar met deze die de Tsjechische omroep organiseerde vorig jaar. Een internationale jury en een panel van kijkers/fans zal samen beslissen wie Zwitserland mag vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Israël. Vanaf 1 september kunnen geïnteresseerde kandidaten een nummer inzenden naar de omroep. Wie Zwitserland zal vertegenwoordigen zal nog dit jaar gekozen worden. Wanneer de bekendmaking volgt voor het grote publiek is nog niet bekend.
In 2010 werd de Zwitserse kandidaat ook intern aangeduid maar dat verliep in Oslo niet goed. Michael Von Der Heide strandde met zijn nummer op de laatste plaats in de halve finale. Ook in Lissabon werd er geen plaats in de finale bereikt. De laatste finaleplaats van Zwitserland dateert van 2014.

Geen opmerkingen