Eurovisiesongfestival 2020

Junior Eurovisiesongfestival 2019

Nederland op het Songfestival

Post Page Advertisement [Top]

IsraëlIsrael's Rise to heaven

Israel's Rise to heaven [1992]

Op 12 mei won Israël voor de vierde keer in de geschiedenis het Eurovisiesongfestival. Volgend jaar zal het festival dus verkassen naar het Midden-Oosten maar een gaststad en data zijn nog niet bekend. Deze zomer blikken wij terug op alle Israëlische inzendingen op het festival in onze reeks Israel's Rise to heaven. Vandaag blikken we terug op de inzending van 1992.
Israël op het Eurovisiesongfestival 1992.
Aan het concept voor de Israëlische voorronde Kdam werd er weinig veranderd in 1992. Twaalf kandidaten werden door de nationale omroep IBA uitgenodigd om deel te nemen aan de wedstrijd. Een vakjury, deze keer bestaande uit acht regionale jury's mocht beslissen wie het land mocht vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Malmö.
Het werd een nek aan nek race tussen de kandidaten maar het was Dafna Dekel die met het nummer Ze Rak Sport de wedstrijd kon winnen. Ze kon de nummer twee en drie maar net achter zich houden met één punt verschil.

In 1992 was de Zweedse stad Malmö het decor voor het zevenendertigste editie van het Eurovisiesongfestival. Drieëntwintig landen stonden op 9 mei 1992 aan de start waaronder ook Nederland die na een jaartje afwezigheid terugkwam naar het festival. Na twee jaren van malaise in de organisatie leverden de Zweden een goed festival af. Dafna Dekel mocht als derde van de avond met haar nummer aantreden. Tijdens de puntentelling kon de Israëlische zo'n 85 punten bij elkaar sprokkelen, wat een achtste plaats betekende. De meeste punten, namelijk twaalf punten kwamen uit Joegoslavië. Maar ook Spanje (10), Frankrijk (8), Luxemburg (8), Malta (7), Portugal (7), Verenigd Koninkrijk (7), Cyprus (4), Duitsland (4), Zweden (4), Zwitserland (4), Nederland (3), Denemarken (2), Noorwegen (2), Turkije (2) en Oostenrijk (1) gaven punten aan de zangeres. Winst in Malmö ging naar de Ierse Linda Martin met Why me?.

Geen opmerkingen:

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib