Eurovisiesongfestival 2020

Junior Eurovisiesongfestival 2019

Nederland op het Songfestival

Post Page Advertisement [Top]

De pareltjes

De Pareltjes (131)

Het is zondag vandaag en dat wil zeggen dat we bij Eurosongland de geschiedenis van het Eurovisiesongfestival induiken opzoek naar liedjes die we niet mogen vergeten. Vandaag gaan we terug naar de allereerste editie!
In 1956 hadden de bazen van de EBU het fameuze idee om een groots Eurovisiesongfestival te organiseren. De verschillende omroepen van de EBU werden uitgenodigd om één of twee artiesten naar het festival te sturen. De Nederlandse omroep NTS ging op de uitnodiging in en organiseerde een heus nationaal songcontest om zijn twee kandidaten te selecteren. Een vakjury koos voor Corry Brokken met het nummer Voorgoed voorbij en voor Jetty Paerl met De vogels van Holland.

Het allereerste Eurovisiesongfestival vond plaats op 24 mei 1956 vanuit het Kursaal van Lugano in Zwitserland. Zeven omroepen uit zeven verschillende landen namen aan deze eerste editie deel. Alle omroepen stuurden twee nummers in, gezongen door één of twee artiesten. Jetty Paerl mocht met haar inzending De Vogels van Holland als allereerste aantreden. Op het einde van de avond werd bekend dat Lys Assia met Refrain het festival had gewonnen. Er werd nooit bekend gemaakt op welke plaats Jetty Paerl is geëindigd.

Geen opmerkingen:

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib