Eurovisiesongfestival 2020

Junior Eurovisiesongfestival 2019

Nederland op het Songfestival

Post Page Advertisement [Top]

Esc 2019

Oproep voor boycot Eurovisiesongfestival.

Verschillende mensen uit de cultuurwereld van Europa, Australië en de Verenigde Staten hebben de afgelopen dagen een petitie getekend tegen het Eurovisiesongfestival in Israël.
Het was de krant The Guardian die gisteravond met het nieuws uitpakte. Bij de ondertekenaars zitten bekende namen zoals actrice Julie Christie, Mike Leigh en Roger Waters. Ook artiesten en acteurs uit ons land hebben de petitie ondertekend. Eén van de bekendste namen is Daan en Raymond Van het Groenewoud. Ook Helmut Lotti en Marijke Pinoy zijn tegen het Eurovisiesongfestival in Israël. Er staan heel weinig namen op de lijst die daadwerkelijk iets met het Eurovisiesongfestival hebben. Enkel een paar deelnemers aan de nationale voorrondes uit Ierland en Finland staan op de lijst en ook de winnaar van het Eurovisiesongfestival 1994: Charlie McGettigan.
Maar waarom zijn ze nu tegen het festival in Israël? Alle ondertekenaars zijn het eens dat de mensenrechten geschonden worden in de Palestijnse gebieden door Israël én ze steunen de Palestijnse artiesten en acteurs.
Of de petitie veel zal uithalen is niet bekend. De EBU zit in de laatste fase in het selecteren van de gaststad voor het komende festival.

Geen opmerkingen:

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib