Eurovisiesongfestival 2020

Junior Eurovisiesongfestival 2019

Nederland op het Songfestival

Post Page Advertisement [Top]

AustraliëEsc 2019

Australië kiest via Eurovision: Australia Decides

Voor het eerst in de geschiedenis van het Eurovisiesongfestival zal de Australische kandidaat gekozen worden via een nationale voorronde. Het was geen geheim dat de Australische delegatie die bestaat uit onder meer Paul Clarke een nationale voorronde wou organiseren om te beslissen wie Australië mag vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. SBS One, de zender die verantwoordelijk is voor de Australische deelname aan het festival gaat mee in de wensen van de delegatie en zal in het voorjaar Eurovision: Australia Decides organiseren. 
Eurovision: Australia Decides zal een coproductie worden tussen SBS One en Blink TV. De finale zal plaatsvinden in Melbourne op 9 februari 2019.
Geïnteresseerde artiesten/componisten kunnen zich aanmelden tot en met 4 november bij de omroep. Een vakjury zal bepalen wie er zal deelnemen aan de finale van Eurovision: Australia Decides. Op de finaleavond zelf zal het een combinatie van kijkers en vakjury zijn dat de Australische kandidaat voor Tel Aviv zal beslissen.
De vorige vier Australische kandidaten werden steeds gekozen via een interne selectie. Vorig jaar stuurde Australië Jessica Mauboy  met het nummer We Got Love.

Geen opmerkingen:

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib